Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 12th, 2022 | by fileto

0

Δυστύχημα με εκδρομείς που επέστρεφαν από Καβάλα

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στη Βουλγαρία κοντά στο χωριό Μλαντίνοβο, στον δρόμο Τοπολόβγκραντ – Σβίλενγκραντ , το απόγευμα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου.

Λεωφορείο που μετέφερε Βούλγαρους τουρίστες επέστρεφε στο Μπουργκάς από την Καβάλα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Ντιμίταρ Νικόλοφ, ανατράπηκε σε χαράδρα και έπεσε από ύψος τουλάχιστον 15 μέτρων, όπου και σταμάτησε σε δέντρα, μεταδίδουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ.

Οι βουλγαρικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής μία 68χρονη νεκρή και 19 τραυματίες. Δέκα από τους τραυματίες επιβάτες διεκομίσθηκαν σε νοσοκομείο του Χάσκοβο, εννέα από αυτούς νοσηλεύονται με τραύματα, χωρίς να κινδυνεύει όμως η τη ζωή τους.

Σε νοσοκομείο στο Σβίλενγκραντ νοσηλεύονται 6 άτομα, εκ των οποίων 4 γυναίκες και 2 παιδιά, 4 άτομα έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο στο Χάρμανλι, όλοι χωρίς κίνδυνο για τη ζωή τους.

Σοβαρά τραυματίας είναι ο 51χρονος οδηγός του λεωφορείου και μια ακόμη επιβάτιδα.

Στο λεωφορείο επέβαιναν και 4 παιδιά, χωρίς όμως να τραυματιστούν.

Οι ανακριτικές αρχές της Βουλγαρίας εξετάζουν δύο ενδεχόμενα για το θανατηφόρο τροχαίο.

Το ένα αναφέρει ότι προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος του οδηγού, που ενδεχομένως έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και το δεύτερα μια ξαφνική τεχνική δυσλειτουργία του λεωφορείου.

«Είμαστε σε επαφή με τον διευθυντή της εταιρείας μεταφορών.

Το λεωφορείο έχει υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο, είναι τεχνικά σωστό, ο οδηγός είναι πολύ έμπειρος», δήλωσε σε βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης η Magdalena Miltenova, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Μεταφορέων Λεωφορείων.

«Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς συνέβη. Έχουμε πληροφορίες ότι ο δρόμος δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει φωτισμός.

Δεν ξέρω ποια ήταν η σήμανση, δεν μπορώ να κρίνω από τις φωτογραφίες», πρόσθεσε.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑