Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 14th, 2023 | by fileto

0

Δεν θα δώσει χρίσματα η ΝΔ σε δημάρχους…

ΕΠΙΣΗΜΟ ΧΡΙΣΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΤΙΟ

Με ανάρτησή του ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αναφέρει τα εξής: “

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας Kyriakos Mitsotakis για τη στήριξη της υποψηφιότητάς μου ως Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.

Η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού, και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, της μεγαλύτερης παράταξης της χώρας, μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για τη συνέχιση του έργου που παράγουμε ήδη για τον τόπο και τους πολίτες της Περιφέρειάς μας.

Ένα έργο αναπτυξιακό, με κοινωνικό πρόσημο, που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με τρόπο συστηματικό και μεθοδικό και το οποίο αθροίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την περιοχή μας.

Για μια Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που αξιοποιεί τα μεγάλα της πλεονεκτήματα, που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ευρύτερη γειτονιά της, που αποτελεί προορισμό για ανθρώπους και επιχειρήσεις.

Για μια Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που παράγει, αναπτύσσεται και ευημερεί”…

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύθηκε ότι η ΝΔ θα δώσει χρίσματα στους υποψηφίους δημάρχους στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Οικονόμου γράφει:

Είχαν ενδιαφέρον οι απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου στην Αλεξανδρούπολη για τα χρίσματα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Γιατί έδειξαν τη βασική γραμμή που θα ακολουθήσει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Πρώτο σημείο: θα υπάρξουν στηρίξεις και ξεκάθαρη πολιτική στήριξη στις περιφέρειες. Αυτό προκύπτει από το καθαρό ΝΑΙ που είπε στο ερώτημα αν η ΝΔ θα στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές τον σημερινό περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο. Καθαρό ναι, ήταν η σχεδόν μονολεκτική απάντηση για τον κ. Μέτιο.

Δεύτερο σημείο: τα χρίσματα στις δημοτικές εκλογές. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν αν η ΝΔ θα δώσει χρίσματα στους δήμους της Αλεξανδρούπολης αλλά και σε άλλους μικρότερους δήμους.

Από την απάντηση του κ. Μητσοτάκη προκύπτουν δύο στοιχεία. Πρώτον ότι μέχρι τις εθνικές εκλογές δε θα δοθεί κανένα χρίσμα προφανώς για να μην ανακατευθεί η τράπουλα και προκληθούν εσωτερικές συγκρούσεις. Και δεύτερον ότι η ΝΔ θα αποστασιοποιηθεί σταδιακά από τα χρίσματα στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού. Σε αντίθεση με τις περιφέρειες, όπου θα εκφράσει καθαρά τις πολιτικές της προτιμήσεις.

Άρα στήριξη προσώπων στις περιφέρειες, όπου έτσι και αλλιώς η ΝΔ υπερέχει συντριπτικά και αποστασιοποίηση στους δήμους, όπου δε θα δοθούν ούτε χρίσματα αλλά ούτε και στηρίξεις Μένει να δούμε αν αυτό θα ισχύσει και στους τρεις μεγάλους δήμους, δηλαδή στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑