Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 26th, 2023 | by fileto

0

Ιστορικά μνημεία της Καβάλας γίνονται παζλ!

Η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια» και ο Δήμος Καβάλας, ανακοινώνουν την κυκλοφορία ενός καινοτόμου παιχνιδιού παζλ, “Puzzling Places”, από την εταιρία Realities.io, η οποία επέλεξε ως κεντρική θεματική, τον Ιανουάριο του 2023, διάφορα σημεία ενδιαφέροντος από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καβάλας.

Η εταιρία καινοτόμων τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας (VR) ιδρύθηκε το 2016 στην Καλιφόρνια -σήμερα έχει έδρα το Βερολίνο- και μέσα από την χρήση καινοτόμων τεχνολογιών για την σάρωση και ανακατασκευή περιβάλλοντος μεγάλης κλίμακας και υψηλής ποιότητας, φέρνει τον πραγματικό κόσμο στην εικονική πραγματικότητα με εκπληκτικό φωτορεαλισμό.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δημιουργεί τρισδιάστατα puzzles σε εικονικό περιβάλλον, όπου οι παίκτες συνθέτουν υπερρεαλιστικές μινιατούρες όμορφων τοποθεσιών απ’ όλο τον κόσμο. Η σειρά puzzle «MonthlyPack #9: Greece is here!», κυκλοφορεί στο Meta Quest (Facebook) και στο Playstation Store με μνημεία και τοπόσημα του Δήμου Καβάλας, όπως το παλιό υδραγωγείο, το αρχαίο θέατρο Φιλίππων, η χερσόνησος της Παναγίας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών της και η Παλιά Μουσική (τζαμί Χαλίλ Μπέη).

Τα μοναδικά αυτά μνημεία, που αποτυπώνονται σε ψηφιακά τρισδιάστατα puzzles και προβάλλονται σε διαδικτυακά καταστήματα με εκατομμύρια χρήστες, μπορούν να συμβάλλουν στον εμπλουτισμό της εμπειρίας του δυνητικού επισκέπτη μέσα από το διαδίκτυο και άλλα μέσα.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται η ανάδειξη της περιοχής μέσα από νέες τεχνολογίες, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και καθιέρωσης μιας συγκροτημένης ψηφιακής ταυτότητας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑