Άποψη - Γνώμη

Published on February 4th, 2023 | by fileto

0

ΛΑΟΣ και Κολωνάκι!

Η φημολογία περί επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία και τοποθέτησής του ως υποψήφιο στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επικείμενες εκλογές, ολοένα και «φουντώνει».

Ο ιδρυτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ) ορισμένοι λένε ότι είναι «σαρξ εκ της σαρκός» της Νέας Δημοκρατίας και παραδοσιακά διατηρεί καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, αν και τι σημασία έχει.

Άλλωστε όλα τα αστέρια του κόμματός του είναι όχι απλά ενταγμένα στη ΝΔ αλλά κατέχουν και καίρια υπουργεία (Άδωνις, Βορίδης, Πλεύρης), αλλά συμμετέχουν στον κομματικό μηχανισμό σε καλές θέσεις και υψηλά αμοιβόμενες.

Αρχές Σεπτεμβρίου του 2021 ήταν το κομβικό σημείο όπου πολιτικά κερδισμένη έβγαινε η τριάδα Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης, καθώς κατάφεραν σε λιγότερο από μία δεκαετία να εξελιχθούν από βουλευτές και κεντρικά στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ) υπό τον Γιώργο Καρατζαφέρη σε βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η υπουργοποίηση του κ. Πλεύρη και η τοποθέτησή του στο υπουργείο Υγείας ανέδειξε την ιδεολογική ενίσχυση της σκληρής Δεξιάς (ακραίας Δεξιάς κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Αλλά φαίνεται δεν έφτασε ούτε αυτό…

Σύμφωνα με τις φήμες και τους ψιθύρους που ακούγονται σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, βρίσκεται εν εξελίξει φλερτ ανάμεσα στον Καρατζαφέρη και την ηγεσία της ΝΔ.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποτελεί το ιδανικό πρόσωπο για να βελτιώσει αισθητά την εικόνα της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και εν γένει στη Βόρεια Ελλάδα.

Εκτιμούν ότι διαθέτει την ικανότητα να κεντρίσει το θυμικό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως αυτών που «λοξοκοιτάζουν» πιο δεξιά και δη στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και αυτοί εντός του στενού πυρήνα του Μαξίμου, που υποστηρίζουν ευλόγως ότι η επιστροφή Καρατζαφέρη θα φέρει μαζί της και μήνυμα για στροφή του κόμματος προς τα δεξιά, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός «παίζει» έντονα το χαρτί του κέντρου.

Ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές φέρεται πάντως να έχει στηθεί και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Προφανώς μόνο τυχαία δεν ήταν η επίθεση φιλίας του Γιώργου Καρατζαφέρη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο τον χαρακτήρισε τον πιο άρτιο πολιτικό του αιώνα.

«Εγώ τον θεωρώ τον πιο άρτιο πολιτικό τουλάχιστον του αιώνα που διανύουμε. Ο Μητσοτάκης ξέφυγε πολύ ψηλά.

Όχι μόνο εσωτερικά. Πώς του φέρεται ο Μπάιντεν. Στην Ευρώπη συνωθούνται όλοι οι πρωθυπουργοί για μια χειραψία, που σημαίνει ότι έφυγε ψηλά. Και εδώ έχει φύγει ψηλά. Δηλαδή, Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας, άμα τον δεις είναι η ισχυρότερη προσωπικότητα.

Τι έλεγε όμως για τη ΝΔ ο Καρατζαφέρης όταν μεταπηδούσαν τα αστέρια του στο σκάφος της;

«Είχα τύχη με τα κορίτσια, δεν είχα πάει ποτέ σε μπουρδέλο. Ε, δεν θα πάω σε μπουρδέλο τώρα στα γεράματα», είχε δηλώσει o πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΙ για το εάν σκοπεύει να επιστρέψει στο κόμμα.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε εξαπολύσει τότε επίθεση και στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι το μόνο που κάνει είναι να εκτελεί τις εντολές της τρόικας.

Βέβαια αυτά τα έλεγε προ Κυριάκου, τώρα έχει αλλάξει…

Πάμε πάλι λίγο πριν στο 2012, όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ερχόμενος έτσι σε σύγκρουση με πρώην βουλευτές του οι οποίοι επί της ουσίας έθεσαν ανοιχτά το ζήτημα συστράτευσης των Κεντροδεξιών δυνάμεων, μετά το προσκλητήριο που έχει απευθύνει η ΝΔ, αποφασίσει την αυτόνομη κάθοδο του κόμματός του στις εκλογές.

Τότε την πιο διαλλακτική στάση τήρησε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σημερινός πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος ποτέ δεν ήθελε παρτίδες με τη ΝΔ, χωρίς πάντως να συντάσσεται απολύτως με τις θέσεις Καρατζαφέρη.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης τότε το 2012, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να είναι αρχηγός με αστερίσκους και ανακοίνωσε την αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ στις εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης -πατέρας του Αθανάσιου.Πλεύρη- ξεκαθάριζε με γραπτή δήλωσή του ότι τάσσεται «ολοψύχως στο πλευρό του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και έλεγε ότι …θα αγωνιστώ υπέρ αυτού, με όλες μου τις δυνάμεις».

Και συνέχιζε: «Καλώ όλους τους πολιτικούς μου φίλους, να ταχθούν στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη για την επικράτηση των ιδεών του πατριωτισμού. Απεριφράστως, καταδικάζω ανεξαιρέτως όλους όσοι έφυγαν από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό» κατέληγε στη δήλωσή του.

Και καταλήγουμε ότι αφού μέχρι και ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος εγκατέλειψε τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ΛΑΟΣ το 2012, γιατί να μην το κάνει δέκα ολόκληρα χρόνια μετά, για «τα γλυκά μάτια μιας παλιάς του αγάπης και για να προσφέρει στον ΤΟΠΟ», και ο ίδιος ο Καρατζαφέρ!

Κινούμενη άμμος!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑