Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 21st, 2023 | by fileto

0

Ανάρπαστα τα σαρμαδάκια της Βαρβάρας

Παρά το πλούσιο βιογραφικό, το ενδιαφέρον της Βαρβάρας Μπαλτζίδου κέντρισε η παρασκευή ενός παραδοσιακού προϊόντος, ιδιαίτερα αγαπητού.

Η ίδια στάθμισε τη δυναμική παρουσία στην περιοχή Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, λόγω του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων, και επέλεξε να παρασκευάσει σαρμαδάκια με την επωνυμία Barbara’s sarma.

Ξεκίνησε με μικρή παραγωγή, δειγμάτισε το προϊόν και κατέληξε στη συνταγή με λεπτομέρεια γραμμαρίου. «Πίστεψα στο προϊόν και ήξερα ότι θα πετύχει. Όταν άρχισε να αυξάνεται η ζήτηση, συνέχισα να το αντιμετωπίζω με τον ίδιο σεβασμό. Ξενυχτούσα δουλεύοντας για να μπορέσω να ανταποκριθώ στις παραγγελίες και μάλιστα για μια πενταετία διετέλεσα ταυτόχρονα αντιδήμαρχος Καβάλας», περιγράφει.

Οι πρώτες ύλες είναι αποκλειστικά ντόπιες, το ρύζι είναι Σερρών, ο άνηθος ημέρας και τα αμπελόφυλλα της Καβάλας είναι καλά και διάσημα. Πρόσφατα, τα χειροποίητα Barbara’s sarma απέσπασαν βραβείο γεύσης και υψηλής ποιότητας στα Athens Fine Food Awars 2022.

«Βραβεία μού δίνει καθημερινά ο κόσμος με τα τηλεφωνήματά του, από διάφορες περιοχές. Το σαρμαδάκι έγινε brand στην Καβάλα, το βρίσκουμε σε διάφορα μαγαζιά», λέει σχολιάζοντας τη διάκριση, καθώς αισθάνεται σίγουρη για τα προϊόντα της.

Ταυτόχρονα, παρασκευάζει τον λαχανοσαρμά με κιμά, μόνο που πρόκειται για χειμωνιάτικο πιάτο με φανατικό κοινό, που περιμένει την επόμενη χρονιά για να τα γευτεί.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Μαρία Αμπατζή – Ypaithros.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑