Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 2nd, 2023 | by fileto

0

Διαμαρτυρίες από Κατσιμίγα και Τοψίδη…

Η διοίκηση προσπαθεί να περάσει στο “ντούκου” σοβαρές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το προσωπικό της ΠΑΜΘ.

Οι έξι σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, απέστειλαν στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου την παρακάτω Επιστολή, απέχοντας από δια Περιφοράς Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:

Κύριε Πρόεδρε,

Σας γνωρίζουμε ότι όλοι οι Σύμβουλοι της Παράταξής μας δεν θα συμμετέχουν στην δια Περιφοράς Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 3ης Μαρτίου 2023.

Αφ’ ενός, η απόφασή σας για δια Περιφοράς Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι αναιτιολόγητη και αφ’ ετέρου, τα θέματα είναι πολύ σοβαρά, για τα οποία θα έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση πριν από την ψηφοφορία.

Είναι απορίας άξιο, γιατί η Περιφέρειά μας προσλαμβάνει λιγότερους υπαλλήλους ΙΔΟΧ, σε σχέση με άλλες Περιφέρειες, σε όλη την Ελληνική Επικράτεια:

Είναι προφανής η αδιαφορία της Πολιτείας και της Κυβέρνησης για τη στελέχωση των υπηρεσιών η οποία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην απουσία σθεναρής διεκδίκησης από την διοίκηση της Περιφέρειάς μας.

Είναι επίσης επιλήψιμο το γεγονός ότι ζητάμε μόνο 94 προσλήψεις στο πλαίσιο του πολυετούς σχεδιασμού, μολονότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες. Αυτό προκύπτει από τη δραματική μείωση του αριθμού των εργαζομένων από το 2011 (1600 εργαζόμενοι) μέχρι το 2023 (960 εργαζόμενοι).

Ενδεχομένως η διοίκηση εκτίμησε ότι σε μια δια ζώσης συνεδρίαση θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση και τεχνηέντως προχώρησε σε συνεδρίαση δια Περιφοράς, για να περάσει το θέμα ασχολίαστο, στηριζόμενη στην τεχνητή, ετερόκλητη πλειοψηφία που δημιούργησε.

Απέχουμε, διαμαρτυρόμενοι για την απόφασή σας αυτή και σας καλούμε να ματαιώσετε τη Συνεδρίαση, προκειμένου τα θέματα να εισαχθούν σε κανονική, δια ζώσης, Συνεδρίαση.

Διαμαρτυρία από Τοψίδη!

Ασέβεια της Διοίκησης στο Τριήμερο Εθνικό Πένθος

Ασέβεια στην εθνική σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα επιδεικνύει η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που επιμένει στην διεξαγωγή των συνεδριάσεων παρά την κήρυξη εθνικού πένθους.

Για την ακρίβεια, προγραμματίστηκε μία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την Πέμπτη 02/03 (στην οποία καταθέσαμε ήδη εγγράφως τη διαμαρτυρία μας) και μία διά περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Παρασκευή 03/03/2023.

Θεωρούμε ότι ήταν εφικτή η μεταφορά τους σε ημερομηνία της επόμενης εβδομάδας καθώς αυτή η ενέργεια θα συνιστούσε ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν αλλά και στο πένθος των συγγενών τους.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι θεσμικός φορέας και ως εκ του ρόλου της θα έπρεπε να επιδεικνύει συνέπεια στις αποφάσεις της πολιτείας και όχι να ενεργεί κατά το δοκούν και εν τέλει να δίνει λανθασμένα παραδείγματα στους πολίτες, αλλά ταυτόχρονα να αποτελεί και αρνητικό παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν τελικά η απόφαση της διοίκησης περί διεξαγωγής της συνεδρίασης του Συμβουλίου την Παρασκευή δεν αλλάξει, όλοι οι Σύμβουλοι της Περιφερειακής Σύνθεσης θα ψηφίσουμε «παρών» σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τέλος, όλοι οι Σύμβουλοι της Περιφερειακής Σύνθεσης εκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο των συμπολιτών μας, τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους τους και εγκάρδιες ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Επιπλέον εκφράζουμε τα συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη μας στους ανθρώπους που ανέλαβαν το έργο της διάσωσης στα συντρίμμια των δύο τρένων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑