Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 18th, 2023 | by fileto

0

Δημήτρης Κουτσούμπας για την τραγωδία των Τεμπών

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Με το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό» άνοιξε και έκλεισε η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε εκτεταμένη αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών, αποδίδοντάς το στην πολιτική των κυβερνήσεων που πέρασαν από τη χώρα, τονίζοντας πως αυτές τις μέρες πήραμε μια μικρή μόνο γεύση του τι μπορεί να κάνει ο λαός και η νεολαία όταν οργανώνονται, συζητούν συλλογικά και αποφασίζουν τα αιτήματα, τα συνθήματα και τις μορφές πάλης τους.

«Όταν βαδίζουν πλάι – πλάι με τους κομμουνιστές που, όπως πάντα, έτσι και αυτή τη φορά, είμαστε στην πρώτη γραμμή, συναισθανόμενοι την ευθύνη μας αυτές τις κρίσιμες ώρες» τόνισε, ενώ απηύθυνε και κάλεσμα ειδικά προς τα εργατικά στρώματα της μουσουλμανικής μειονότητας να αγκαλιάσουν το ΚΚΕ.

Πριν την ομιλία χαιρετισμό απηύθυναν η κ. Εμπρού Γιουσούφ, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και η κ. Σωτηρία Μαραγκοζάκη, υποψήφια βουλευτής Έβρου του ΚΚΕ.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Ο κ. Κουτσούμπας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στο δυστύχημα των Τεμπών που απέδωσε στην προτεραιότητα που δίνουν όσα κόμματα κυβέρνησαν την χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια στα κέρδη πάνω από τις ζωές του λαού.

Χαιρέτισε μάλιστα «τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών» που είδε να πλημμυρίζουν για μια ακόμη φορά τους δρόμους και τις πλατείες, σε όλες τις πόλεις της χώρας, τονίζοντας πως «το είπαμε και το κάνουμε πράξη: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!».

Επικεντρωνόμενος στην περιοχή μας, σημείωσε πως το κριτήριο με το οποίο οι κυβερνήσεις χαράσσουν τον σχεδιασμό τους και για τις σιδηροδρομικές μεταφορές είναι μόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και τις προτεραιότητες των «επενδυτών», κάνοντας αναφορά και στον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας με πολεμικό υλικό στην Αλεξανδρούπολη.

Την ίδια ώρα, τόνισε, ο λαός της περιοχής βιώνει την απαξίωση της σιδηροδρομικής διασύνδεσης για πάνω από 10 χρόνια και από το 2019 πλέον την ουσιαστική κατάργησή της, ενώ θεωρεί πως όλα τα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, συμφωνούν στην ίδια ρότα της εμπορευματοποίησης, των ιδιωτικοποιήσεων, της λογικής του «κόστους – οφέλους», κατευθύνοντας τα «χρηματοδοτικά εργαλεία» στην υλοποίηση του project «sea2sea».

Πηγή : www.paratiritis-news.gr [ https://www.paratiritis-news.gr/politiki/dimitris-koutsoubas-apo-komotini-monoi-tous-kai-oloi-mas/ ]


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑