Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 29th, 2023 | by fileto

0

Στη Δράμα έδειρε ΕΚΑβίτη για μια θέση πάρκινγκ;

Για αήθη επίθεση, σωματική και λεκτική, που δέχτηκε διασώστης πλήρωμα ασθενοφόρου του τομέα ΕΚΑΒ Δράμας κατά την διάρκεια υπηρεσίας του, από υπάλληλο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κάνει λόγο το σωματείο εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, το περιστατικό συνέβη μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου Δράμας.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Κωνσταντίνος Τσιτσιλικάκης, εξήγησε: «Ένας συνάδερφος διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου, παρκάρισε την Παρασκευή 24 Μαρτίου, τη μηχανή του για να πιάσει βάρδια στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου, σε σημείο όπου άφηνε συνεχώς το δίκυκλό του.

Στη συνέχεια πήγε σε κάποιο περιστατικό και όταν επέστρεψε διαπίστωσε ότι η μηχανή του έχει μετακινηθεί, διότι ήταν σε κάποιο σημείο που ενοχλούσε. Ο συνάδερφος πήγε να τη μετακινήσει.

Εκείνη τη στιγμή βγήκε ένας εργαζόμενος του Νοσοκομείου Δράμας, τον έπιασε από το λαιμό, τον έσπρωξε και τον πέταξε κάτω μαζί με τη μηχανή.

Η μηχανή έπεσε πάνω του. Ο συνάδερφος πήγε στα «Επείγοντα» και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες γιατί χτύπησε.

Μετέπειτα έγινε η σχετική μήνυση. Εμείς ως σωματείο έχουμε ενημερώσει και τον διευθυντή και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και περιμένουμε τις ενέργειές τους».

Όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας, είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό στο Νοσοκομείο της Δράμας. «Δεν νοείται σε χώρους υγείας να γίνονται τέτοιου είδους περιστατικά» τόνισε ο κ. Τσιτσιλικάκης, εξηγώντας ότι έχουν παρατηρηθεί περιστατικά ακροτήτων και σε άλλες υγειoνομικές μονάδες της χώρας, ίσως όχι από το προσωπικό τους αλλά από ανθρώπους των νοσηλευομένων που λόγω της ταλαιπωρίας και της αγωνίας τους φτάνουν πολλές φορές σε σημείο εκνευρισμού. «Αλλά να κάνει κάτι τέτοιο ένας εργαζόμενος νοσοκομείου είναι περίεργο και δεν είναι αποδεκτό. Αν προχωρά σε τέτοιες ενέργειες ένας εργαζόμενος στον χώρο της Υγείας, τι θα πρέπει να κάνει ο υπόλοιπος κόσμος», αναρωτήθηκε.

Είναι γεγονός πάντως ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ συναντά σε κάποιες περιπτώσεις έκρυθμα περιστατικά, όχι από εργαζομένους των υγειονομικών δομών, αλλά από ανθρώπους που σπεύδει να βοηθήσει, είτε εξαιτίας της ψυχικής κατάστασης εκείνη τη στιγμή. είτε γιατί, άλλες φορές, υπάρχουν συγγενείς ασθενών που θεωρούν ότι το ασθενοφόρο έχει αργήσει και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. «Δεχόμαστε επιθέσεις. Μιλώ σε επίπεδο χώρας. Δεν μιλώ ειδικά για τη Δράμα.

 Όλα αυτά έρχονται σε αντιδιαστολή με την αποστολή του χώρου της Υγείας. Θα πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός» σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας.

Το σωματείο μάλιστα δηλώνει ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή σε οποιοδήποτε περιστατικά βίας και «τραμπουκισμού», όπως αναφέρει, απ’ όπου κι αν προέρχονται. «Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τον νομό πειθαρχικές και νομικές διαδικασίες» όπως σημειώνει.

ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑