Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 3rd, 2023 | by fileto

0

Στρατιωτικοί Ξάνθης για τον θάνατο του λοχαγού

Την Πέμπτη 30 Μαρ 23, συνάδελφος μας, κατά τη διάρκεια της νυκτερινής εκπαίδευσης κατέρρευσε έξω από το Διοικητήριο της Μονάδας του. Άμεσα, ιατρός του ΣΤΕΠ του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Εξαιτίας της αδυναμίας ανταπόκρισης του ΓΝ Ξάνθης, που εδώ και καιρό φέρεται να μην λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής του Θεραπείας (!), ο συνάδελφός μας μεταφέρθηκε επειγόντως, λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, στο ΓΝ Καβάλας, όπου εισήχθη σε ΜΕΘ. Δυστυχώς, την επόμενη μέρα ο συνάδελφος κατέληξε, γεγονός που σκόρπισε τη θλίψη στο στράτευμα.

Πλέον των αιτιών θανάτου που πρέπει να αναζητηθούν, το Διοικητικό μας Συμβούλιο θέτει σοβαρά ερωτήματα, η απάντηση των οποίων θα καταδείξει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή μας για τους στρατιωτικούς.

α. Γιατί ο συνάδελφός μας μεταφέρθηκε στο ΓΝ Ξάνθης και όχι στο 212 ΚΙΧΝΕ; Μήπως επειδή ο ρόλος του περιορίζεται στις περιοδικές υγειονομικές εξετάσεις και μόνο, η υποβάθμιση του οποίου απαγορεύει την αντιμετώπιση αντίστοιχων έκτακτων περιστατικών;

β. Γιατί δεν λειτουργούσε η ΜΕΘ του ΓΝ Ξάνθης; Αν λειτουργούσε, θα μπορούσε να είχε σωθεί ο συνάδελφός μας;

γ. Μπορεί η Υπηρεσία και κατά προέκταση η Πολιτεία να εγγυηθεί στα στελέχη των ΕΔ ότι η νοσοκομειακή περίθαλψη στην Ξάνθη δύναται να ανταποκριθεί σε όλα τα έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν, όπως του συναδέλφου; Αν όχι τι θα πράξει;

Παρακαλούμε για τις κατά την αρμοδιότητά σας ενέργειες ανάδειξης του θέματος.

Οι κ.κ. βουλευτές, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και την κατά κρίση τους κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Τα ΜΜΕ, προς τα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και την κατά κρίση τους δημοσιοποίηση του θέματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Βάιος Τσαπρούνης Γεώργιος Λύρατζης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑