Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 9th, 2023 | by fileto

0

Απεβίωσε ο Τάσος Σουλακάκης

ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών ο επίτιμος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Αναστάσιος Σουλακάκης.

Ήταν ο Δήμαρχος της χρυσής εποχής για την πόλη της Αλεξανδρούπολης την δεκαετία του 80 που μαζί με τους συνεργάτες τους έγραψαν ιστορία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Τάσος Σουλακάκης διετέλεσε 12 χρόνια δήμαρχος της  Αλεξανδρούπολης και είναι ο μόνος, που όλοι οι πολίτες δέχονται ότι κατά τη διάρκεια των θητειών του έγιναν σημαντικά έργα που άλλαξαν στην πόλη προς το καλύτερο.

Επί των ημερών του κατασκευάστηκαν μεγάλα έργα υποδομής στην ύδρευση, την αποχέτευση,  στην οδοποιία, σχολικά κτήρια, στον πολιτισμό, στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στο βιολογικό καθαρισμό, στον πολεοδομικό  σχεδιασμό. 

Η ΔΕΥΑΑ, η ΔΕΠΕΑ, η ΕΠΑΔΑ, η τουριστική επιχείρηση του Κάμπιγκ, η επιχείρηση των Λουτρών Τραϊανούπολης, άνθισαν επί των ημερών του.  

Το  έργο και το απαράμιλλο ήθος του αναγνωρίστηκαν  και σε πανελλήνιο επίπεδο. Εκλέχθηκε στο Δ.Σ.  της  Κεντρικής  Ένωσης  Δήμων και κοινοτήτων Ελλάδος   (ΚΕΔΚΕ) και διετέλεσε και Α΄ Αντιπρόεδρός της. 

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης τον αποχαιρετά με τα παρακάτω λόγια:

«Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τον Άνθρωπο, Δήμαρχο και Οικογενειάρχη, Τάσο Σουλακάκη. Οι λέξεις δε φτάνουν για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσέφερε στην αγαπημένη του Αλεξανδρούπολη.

Πριν λίγη ώρα πληροφορήθηκα ότι δεν είναι πια μαζί μας. Στη σύζυγό του κα Λίτσα και στα παιδιά του Ζωή, Λία και Δημήτρη εκφράζω τα πιο θερμά μου και ειλικρινή συλλυπητήρια»

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης για το θάνατο του επίτιμου δημάρχου αναφέρει:

«Μόλις πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε την είδηση ότι έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών ο Επίτιμος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Αναστάσιος Σουλακάκης.

Ήταν ο Δήμαρχος της χρυσής εποχής για τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης την δεκαετία του ‘80 και Ιδρυτής της Δ.Ε.Υ.Α. ,που μαζί με τους συνεργάτες του έγραψαν ιστορία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο πιο πετυχημένος, με ήθος, αξίες, δυναμικότητα , ακεραιότητα και όραμα για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με παραδοχή του συνόλου των κατοίκων του Δήμου μας, μεταπολιτευτικά Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης.

Θα σημειώσω σε αυτό το σημείο, μερικές σκέψεις που καταγράφει ο πρώην Δήμαρχος στο βιβλίο του :

“…..το μυστικό της επιτυχίας για έναν Δήμαρχο είναι να έχει ανοιχτό μυαλό και να προτρέπει τους συνεργάτες του να προσφέρουν τις γνώσεις τους και τις ιδέες τους στην υλοποίηση των στόχων που θέτει η Δημοτική Αρχή, αλλά και η σύνθεση των απόψεων των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων είναι ακόμη μια προϋπόθεση για μια πετυχημένη Δημοτική Αρχή….”

Όλη η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. εύχεται Καλό Παράδεισο και Συλλυπητήρια στην οικογένεια του .

Η πορεία που χάραξε θα μείνει ανεξίτηλη για την Δ.Ε.Υ.Α. και όλη η υπηρεσία θα συνεχίσει να την ακολουθεί πιστά».

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί την Μ. Δευτέρα 04:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγ. Κυριακής .


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑