Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 20th, 2023 | by fileto

0

Οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν για τον φράχτη!

ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που επιτρέπει τη χρηματοδότηση συνοριακών υποδομών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε έργα όπως ο φράχτης στον Έβρο.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης τοποθετήθηκε αναφορικά με την απόφαση την παράλληλη απόρριψη της “τροπολογίας Παπαδημούλη” λέγοντας: 

“Κατέπεσε η “τροπολογία Παπαδημούλη” για τη μη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο. To Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνουν απάντηση. Φυλάμε τα σύνορα, προωθούμε τη μετανάστευση με κανόνες. Η Νέα Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Κυβέρνηση στο Συμβούλιο συντονισμένα και με σχέδιο αντιμετωπίσαμε τη μεταναστευτική κρίση. Ειδικά με τις πρωτοβουλίες των MED5 και τη διαδικασία του Βίλνιους για την αλληλεγγύη προς τα κράτη υποδοχής και την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”

Τ. Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος και σε ένα ακόμη θέμα ενάντια στο εθνικό συμφέρον

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε επίσης στην καταψήφιση της τροπολογίας Παπαδημούλη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απαγόρευση της χρηματοδότησης του φράχτη στον Έβρο.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του: 

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε την τροπολογία Παπαδημούλη για την απαγόρευση χρηματοδότησης του φράχτη από την ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της ευρωπαϊκής “οικογένειας” στην οποία ανήκει η ΝΔ, για την κινητοποίηση κονδυλίων για την ενίσχυση των υποδομών στα σύνορα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ένα ακόμη θέμα στη λάθος πλευρά, απέναντι στο εθνικό συμφέρον”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑