Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 23rd, 2023 | by fileto

0

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα έχουμε τουρίστες

Η Καβάλα είχε επισκεψιμότητα και από την γειτονική Τουρκία λόγω του Μπαϊραμιού που έδωσε ένα καλό τετραήμερο και είδαμε στην πόλη μας πολλά γκρουπ από την γειτονική μας χώρα…

Με ικανοποίηση κλείνει η περίοδος των εορτών του Πάσχα για τον τουριστικό κλάδο, καθώς οι πληρότητες κυμάνθηκαν από 90 μέχρι και 100%, ενώ η έλευση της Πρωτομαγιάς σηματοδοτεί και την έναρξη της σεζόν για όλη τη χώρα, με τα πρώτα μηνύματα να είναι ευοίωνα για το 2023.

Σε αυτό συνηγορούν και τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο δίμηνο του έτους 1.208.000 ξένοι τουρίστες έκαναν «απόβαση» στη χώρα εκτινάσσοντας τις ταξιδιωτικές εισπράξεις στα 465,3 εκατ.

Παράλληλα η Βόρεια Ελλάδα και η Καβάλα είχαν επισκεψιμότητα και από την γειτονική Τουρκία λόγω του Μπαϊραμιού που έδωσε ένα καλό τετραήμερο και είδαμε στην πόλη μας πολλά γκρουπ από την γειτονική μας χώρα…

«Ανάσα» η τουριστική κίνηση την περίοδο του Πάσχα

«Το Πάσχα ήταν ανοιχτά το 30% του συνόλου των ξενοδοχείων που ανέρχονται περίπου στα 10.400. Σε αυτό το ποσοστό η πληρότητα ξεπέρασε το 90% κι έφτασε μέχρι και το 100%, τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στη νησιωτική, σε ό,τι αφορά την εσωτερική αγορά και η οποία κινήθηκε κυρίως οδικά», επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Οι προορισμοί που ξεχώρισαν

«Σε ό,τι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό, στη Βόρεια Ελλάδα είχαμε Βαλκάνιους, κατά βάση Βούλγαρους και Ρουμάνους. Η Θεσσαλονίκη είχε λιγότερο κόσμο γιατί το Πάσχα προτιμούνται οι περιοχές εκτός πόλεων. Η Αθήνα ωστόσο, είχε πληρότητες 60-70% από ξένους, καθώς μπορεί η Αθηναίοι να έφυγαν, αλλά ήρθαν πολλοί τουρίστες από το εξωτερικό», προσθέτει ο κ.Τάσιος.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις από Αγγλία, Γερμανία, Κάτω Χώρες, Γαλλία και ΗΠΑ, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ και προσθέτει: «Το Πάσχα ήταν μια καλή οικονομική ανάσα για τους ξενοδόχους που λειτουργούν τον χειμώνα. Πήγαν καλά και ο νομός Ιωαννίνων, η Αράχωβα, η Πελοπόννησος, η Χαλκιδική, η Θάσος και η Πιερία (οι τρεις τελευταίοι με Βαλκάνιους) και στο νότιο Αιγαίο, η Ρόδος, η Κως και πολλοί ακόμη προορισμοί», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Το τριήμερο Πρωτομαγιάς και οι πληρότητες του Μαΐου

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ουσιαστικά σηματοδοτεί και την έναρξη της σεζόν για φέτος, αφού πλέον ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία και διαμορφώνονται οι πληρότητες του Μαΐου που φέτος ήδη αγγίζουν το 65%, ποσοστό ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με το περσινό 35%, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο. «Δημιουργείται ένα ακόμη τριήμερο, κατά το οποίο έχουμε πολλές αφίξεις από τα Βαλκάνια. Την ίδια ώρα μπαίνουμε σε μια κανονική σεζόν που σίγουρα θα είναι στα επίπεδα του 2019 σε έσοδα και αφίξεις για όλη τη χώρα», συμπληρώνει ο κ.Τάσιος.

«Είναι μικρότερη η δυναμική της Πρωτομαγιάς γιατί είναι κοντά στο Πάσχα αλλά ουσιαστικά ανοίγει η σεζόν και έρχονται τουρίστες. Ήδη σε Ρόδο και Κρήτη έχει ανοίξει η σεζόν από αρχές Μαρτίου», σημειώνει ο κ.Κελαηδίτης. Ωστόσο οι Έλληνες που θα φύγουν για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, επιλέγουν τα μέρη που βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα, όπως Ναύπλιο, Πάτρα, Ύδρα, Αίγινα και Εύβοια, κυρίως το νότιο μέρος», επισημαίνει ο κ. Κελαηδίτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑