Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 24th, 2023 | by fileto

0

Επίθεση σε Πομάκα που ανέβασε Ελληνική Σημαία;

Μία απίστευτη καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία Ελληνίδα μουσουλμάνα δέχτηκε επίθεση όταν ύψωσε την ελληνική σημαία σε χωριό της Θράκης.

Σύμφωνα με το Mega, όλα ξεκίνησαν το 2020 και συγκεκριμένα στις 25 Μαρτίου, όταν η γυναίκα αποφάσισε να ανεβάσει την ελληνική σημαία στο σπίτι της, στο χωριό Άνω Θέρμες στην ορεινή Ξάνθη.

Οι αντιδράσεις των συγχωριανών της, κατά κύριο λόγο ομόθρησκων, ήταν ακραίες, οι οποίοι προχώρησαν σε σκίσιμο της σημαίας και στη συνέχεια της επιτέθηκαν. «Δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα συγχωριανών της, οι οποίοι πήγαν στο σπίτι της, έσκισαν την ελληνική σημαία και την προπηλάκισαν.

Ακολούθως, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Ανέβασε άλλη ελληνική σημαία, επαναλήφθηκαν τα γεγονότα και η αστυνομία για να τη συνετίσει την παρότρυνε να σταματήσει να το κάνει», είπε στο MEGA o Γιώργος Κυριακού, καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κου Κυριακού, η κατάσταση έγινε χειρότερη και η αστυνομία δεν κατάφερε να την προστατεύσει.

«Όταν μου διηγήθηκε όσα υπέστη ένιωσα ντροπή που κάποιος Έλληνας πολίτης δέχτηκε τέτοια συμπεριφορά», συμπλήρωσε ο κος Κυριακού.

Η γυναίκα αναγκάστηκε να φύγει από το χωριό της μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε και πλέον μένει στη Ξάνθη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑