Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 24th, 2023 | by fileto

0

Επιμένουν οι λαθροδιακινητές

ΣΚΗΝΕΣ ΕΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗς ΑΜ-Θ

Συνελήφθησαν προχθές (22-4-2023) το βράδυ σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, δυο (2) ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε οικισμό της Ροδόπης,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν  τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα εννιά (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑