Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 25th, 2023 | by fileto

0

Φεστιβάλ Καντίνας στην Ορεστιάδα…

ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξεκινούν από σήμερα (25/04) οι εργασίες εγκατάστασης του Φεστιβάλ Καντίνας, που θα πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα από τις 27 Απριλίου έως και την Πρωτομαγιά.

«Θα είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, με χαρακτηριστικά αστικού πανηγυριού», σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Λευτέρης Καλλινικίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Thessaloniki Brand”, που «φέρνει» το Φεστιβάλ στην Ορεστιάδα, με την υποστήριξη του δήμου, του Επιμελητηρίου Έβρου και άλλων τοπικών φορέων.

Όπως εξήγησε ο κ. Καλλινικίδης, το Φεστιβάλ Καντίνας γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, και τα ταξίδια του για το 2023 ξεκινούν από την Ορεστιάδα, «η οποία ευελπιστούμε ότι θα το θεσμοθετήσει, τόσο με την συμβολή των ίδιων των κατοίκων όσο και του δήμου και του Επιμελητηρίου», ανέφερε συγκεκριμένα. Ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν καλυφθεί οι 18 προβλεπόμενες θέσεις για καντίνες, όπως και οι άλλες θέσεις που συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό για μικροπωλητές και μικροπαραγωγούς, αλλά και για τους φορείς, που επίσης θα έχουν παρουσία στη διάρκεια του πενθημέρου.

«Ο κόσμος θα μπορεί να βρει και τις παραδοσιακές καντίνες αλλά και τις σύγχρονες, που θα πωλούν γεύσεις από διάφορα σημεία του κόσμου», πρόσθεσε ο κ. Καλλινικίδης, σημειώνοντας ότι «το street food γνωρίζει άνθηση παντού, αφού το φαγητό δεν «έπεσε» ποτέ, ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που είμαστε καλοφαγάδες…».  Ιδιαίτερα επεσήμανε και «τη συμβολή του Φεστιβάλ στην τοπική οικονομία», αφού, όπως είπε, όλοι αυτοί που έρχονται «μέχρι και από Κατερίνη», θα διαμείνουν στην πόλη για πέντε ημέρες και θα προμηθευτούν πρώτες ύλες από ντόπιες επιχειρήσεις.

Οι πύλες του Φεστιβάλ θα ανοίξουν στις 5 το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης (27/04) και τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 8 το βράδυ. Το εισιτήριο των 3 ευρώ (αγορά από το ταμείο του Φεστιβάλ ή ηλεκτρονικά από το TicketPlus) θα είναι ανταποδοτικό και με αυτό ο επισκέπτης θα μπορεί να παίρνει μία μπύρα ή ένα αναψυκτικό από το αναψυκτήριο που θα λειτουργεί στον χώρο.

Τα έσοδα θα διατεθούν στην Κοινωνική Δράση «Αξιοπρέπεια», εθελοντές της οποίας θα βρίσκονται στο Φεστιβάλ και θα οργανώσουν πολλές δράσεις για τα παιδιά. Όλη η διοργάνωση πλαισιώνεται από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα και περιλαμβάνει:

Πέμπτη 27/4 ο Νίκος Ζαπάρτας, ο Πιλάτος Κουνατίδης και Dj’s.

Παρασκευή 28/4 η Εβρίτικη ζυγιά και ακολουθεί η μεγάλη φωνή Έλενα Παναγιωτίδου από το x factor.

Σάββατο 29/4 ο Ακριτικός ήχος και η συνέχεια με δημοφιλή Dj τον Vasili Syro.

Κυριακή 30/4 με τον Χρήστο Κουρούδη και μετά αναλαμβάνει η εκρηκτική Αναστασία.

Πρωτομαγιά, δημοφιλής λαϊκή ορχήστρα για ανοιξιάτικη διασκέδαση,  χαράς και αισιοδοξίας. Στο τραγούδι οι Γιάννης Ηλιάσκος και η Κατερίνα Αναγνώστου.

Πηγή: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑