Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 27th, 2023 | by fileto

0

Χειροκροτήματα και γιουχαίσματα για τον Κυριάκο στην Καβάλα

Το πρωί βρέθηκε στην Καβάλα στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Καβάλα και Ξάνθη ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η περιοδεία ξεκίνησε από την Ελευθερούπολη όπου μίλησε σε συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματός του.

Ακολούθησε η Καβάλα όπου πάνω από 1000 Καβαλιώτες του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή μια και μίλησε σε συγκέντρωση στο καφέ 180 στην παραλία της πόλης.

Σε σύντομη ομιλία του κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε 23 μέρες θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί». Παράλληλα άσκησε δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Αναφερόμενος στην Καβάλα, επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα στην περιοχή έχουν γίνει επενδύσεις που πλησιάζουν τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην αυξημένη τουριστική κίνηση. «Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στους δρόμους της πόλης, είδα ότι κυκλοφορούν πολλοί τουρίστες. Θυμάστε τα προηγούμενα χρόνια να υπάρχουν τόσοι πολλοί στην Καβάλα αυτή την εποχή;», ρώτησε απευθυνόμενος προς τον κόσμο!

Στις παρυφές της συγκέντρωσης υπήρχαν πρώην εργαζόμενοι σε Λιπάσματα και Πετρέλαια οι οποίοι αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό με έντονα γιουχαίσματα και συνθήματα όπως «Μητσοτάκη λέρα δεν είμαστε γαλέρα…» τα οποία ήταν επαναλαμβανόμενα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τους απάντησε από μικροφώνου «Στην ελεύθερη Οικονομία κάποιοι χάνουν τις θέσεις τους και κάποιοι βρίσκουν νέες και καλύτερα αμοιβόμενες…»…

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΥΓΗ

Σε δημοσίευμά της η ΑΥΓΗ κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι απολυμένοι εργαζόμενοι κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα.

Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από τα λιπάσματα Καβάλας αρχικά σε καλό κλίμα πλησίασαν τον πρωθυπουργό και εξέφρασαν τα παράπονά τους, εξαιτίας της ανακολουθίας λόγων και πράξεων της κυβέρνησή τους.

Στις διαμαρτυρίες τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αδιάφορο ύφος απάντησε με το γνωστό μότο της κυβέρνησής του ότι «η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη».

Συνέχισε με αστείες δικαιολογίες όπως ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε προεκλογική περίοδο. Πρόσθεσε προκλητικά ότι «είναι περίπλοκο ζήτημα, αφορά νομοθεσία άλλης κυβέρνησης και ότι θα το δει μετά τις εκλογές».

Ωστόσο η ευθυνόφοβη ατάκα Μητσοτάκη που φανερώνει τη σχέση του με τα «συμφέροντα» και που άναψε τα αίματα ήταν ότι «πρόκειται για ιδιωτική διαφορά».

Στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων ο πρωθυπουργός απομακρύνθηκε από τη φρουρά του με τους εργαζομένους να του φωνάζουν ότι «είναι στην πόλη των απολυμένων» και ότι καλύπτει τους ιδιοκτήτες.

Τότε οι διαμαρτυρόμενοι αποδοκίμασαν με έντονο τρόπο τον πρωθυπουργό γιουχάροντάς τον, κάποιος τους φώναξε «ντροπή» δήθεν για την παρουσία Μητσοτάκη με τους εργαζόμενους να φωνάζουν ότι είναι «300 εοικογένειες απολυμένων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθύνθηκε ατάραχος προς τα μέλη της ΝΔ, που ήταν συγκεντρωμένα στο σημείο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑