Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 30th, 2023 | by fileto

0

Κλοπή on camera στη Δράμα με λεία 128.000 ευρώ

Μια κινηματογραφική σύλληψη συνέλαβαν οι κάμερες ασφαλείας επιχείρησης στη Δράμα, την οποία οι ληστές ρήμαξαν αρπάζοντας της 128.000 ευρώ.

Το βίντεο της σύλληψης

Στο βίντεο που μετέδωσε το MEGA, φαίνεται αρχικά ένα λευκό όχημα να πλησιάζει έξω από την επιχείρηση. Ένα λεπτό αργότερα εμφανίζονται τρεις άντρες να μπαίνουν στην αυλή της επιχείρησης προσπαθώντας να ανοίξουν την πόρτα της εισόδου, δύο σκύλοι τους έχουν ακολουθήσει γαυγίζοντας, αλλά φαίνεται να μην στέκονται εμπόδιο για εκείνους.

Μετά από συνεννόηση παίρνουν την απόφαση και με μία συγχρονισμένη κίνηση καταφέρνουν να ανοίξουν την πόρτα και με λοστούς στα χέρια να εισέλθουν στον χώρο.

Στη συνέχεια φαίνεται να κατευθύνονται στοχευμένα στο γραφείο της διοίκησης. Οι διαρρήκτες επεξεργάζονται πολύ γρήγορα τον χώρο και όταν ο ένας ανακαλύπτει το μέρος όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο φωνάζει τους άλλους δύο και στη συνέχεια στο βίντεο φαίνεται να πετάνε κάτω τα δύο χρηματοκιβώτια και να προσπαθούν να ανοίξουν τη ντουλάπα με τη σκέψη πως κρύβεται κάτι μεγαλύτερο από πίσω.

Ο ένας από τους δράστες συνεννοείται με ασύρματο με κάποιον συνεργό τους που βρισκόταν έξω από το κτίριο και γρήγορα ανοίγουν το παράθυρο και του δίνουν το ένα χρηματοκιβώτιο.

Εκείνος τρέχοντας το αφήνει στο αυτοκίνητο, ωστόσο, οι δράστες δυσκολεύονται να το σηκώσουν. Οι σεκιούριτι της εταιρείας ειδοποιούν την αστυνομία και οι δράστες τρέπονται σε φυγή κακήν κακώς, με τον συναγερμό να χτυπάει. Μπαίνουν στο αυτοκίνητό τους και από πίσω φαίνεται το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου που προσπαθεί να τους φτάσει.

Οι Αρχές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να προχωρήσουν σε σύλληψη.

«Πολύ πιθανόν να γνώριζαν ή να είχαν κάποιες πληροφορίες»

«Τα γραφεία μας είναι 120 τετραγωνικά περίπου και αυτοί κινήθηκαν απευθείας σε ένα συγκεκριμένο γραφείο χωρίς να υπάρχουν ανοιχτά φώτα ούτε κάποια διαφορά από τα υπόλοιπα γραφεία. Πολύ πιθανόν να γνώριζαν ή να είχαν κάποιες πληροφορίες», είπε το θύμα διάρρηξης, Νικόλαος Χαρακίτης.

Όπως πρόσθεσε: «Ουσιαστικά πήραν δύο χρηματοκιβώτια μικρά, το ένα είχε συλλεκτικά νομίσματα από την τράπεζα της Ελλάδος και κάποιες επιταγές μέσα – οι επιταγές ήταν περίπου 300.000€ ακυρώθηκαν από την τράπεζα – τα κέρματα ήταν περίπου 18.000€ (επιταγές εταιρίας προς προμηθευτές)», ενώ το άλλο χρηματοκιβώτιο είχε 110.000€.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑