Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 2nd, 2023 | by fileto

0

Αυταρχικότητα καταγγέλλει το ΚΚΕ στη Δράμα

Την ” αυθαίρετη και αυταρχική στάση” της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας απέναντι στον υποψήφιο βουλευτή Δράμας του ΚΚΕ και προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Γιάννη Παπαδόπουλο, καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα:

Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη και αυταρχική στάση, όπως και την προσπάθεια παρεμπόδισης, της συνδικαλιστικής δράσης από την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας του υποψήφιου βουλευτή Δράμας του ΚΚΕ και προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Γιάννη Παπαδόπουλο, επικαλούμενη την εκλογική του παραίτηση, αν και ο ίδιος ενημέρωσε ότι δεν έχει απωλέσει τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και ενώ υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου.

Ο ίδιος, εργαζόμενος στη τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου έχει παραιτηθεί για την προεκλογική περίοδο όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Με τα παραπάνω προσχήματα, η διοικήτρια έδωσε εντολή στους φύλακες να απαγορεύσουν την είσοδο του Γ. Παπαδόπουλου στο χώρο του Νοσοκομείου, ενώ έφτασε στο σημείο να αλλάξει την κλειδαριά του γραφείου του, ενημερώνοντάς τον για αυτό με επίσημο έγγραφο!

Σαν να μην έφταναν αυτά, η διοικήτρια προχώρησε και σε μια πρωτοφανή προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης του προέδρου του σωματείου, απαγορεύοντας του την είσοδο στον χώρο τις επόμενες ημέρες, για τις ανάγκες ενημέρωσης των εργαζομένων για την αγωνιστική κινητοποίηση της Εργατική Πρωτομαγιάς!

Τα νοσοκομεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός και η συνδικαλιστική δράση δε ζητά την έγκριση της οποιαδήποτε διοίκησης – εργοδοσίας.

Σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς δεν θα καταφέρουν όσα τερτίπια κι αν κάνουν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑