Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 3rd, 2023 | by fileto

0

Δύο διακινητές και δέκα λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (2-5-2023)σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρουαπό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, δύο(2) διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωσηχθες το πρωί,στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνήςαστυνομικοίτου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπώντης Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον ημεδαπόδράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο αλλοδαπός δράστης οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο(ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει εντός του ρυμουλκούμενου, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούνστους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούντα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑