Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 4th, 2023 | by fileto

0

Κόλλησε σκάφος στα αβαθή του Πόρτο Λάγους

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για προσάραξη σε βραχώδη βυθό, του Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους ”ΑΡΚΟΜΠΑΛΕΝΟ” Ν.Π. 8201, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ”ΑΡΩΓΗΣ” Ν. Ροδόπης.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ σκάφος ”ΚΟΜΝΗΝΟΣ” Σ.Λ. 281, το Τ/Χ σκάφος ”ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ” Τ.Λ. 202, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το εν λόγω Ε/Π – Τ/Ρ αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των ανωτέρω Α/Κ και Τ/Χ σκαφών και στη συνέχεια κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, στον λιμένα Λάγους.

Από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΡΚΟΜΠΑΛΕΝΟ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑