Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 4th, 2023 | by fileto

0

Επίδειξη δύναμης από Τοψίδη…

Με τη συμμετοχή πάνω  από 100 επιχειρήσεων που προέρχονται από τους χώρους της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του real estate ,της ενέργειας ,του τουρισμού κ.α, θα διεξαχθεί από 12-16 Μαίου στον χώρο του λιμένα Αλεξανδρούπολης  η 19η Διεθνής Εμπορική Έκθεση Alexpo 2023 του Επιμελητηρίου Εβρου.

Η Alexpo 2023 τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Τουρισμού, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εσωτερικών, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και για πρώτη φορά της ΔΕΘ – Helexpo.

Το πλήρες πρόγραμμα παρουσίασαν  από κοινού κατά την διάρκεια Συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και πρόεδρος του τμήματος Μεταποίησης κ. Κυριάκος Αετόπουλος.

 «Στη φετινή διοργάνωση, οι συμμετοχές ολοκληρώθηκαν σε ελάχιστο χρόνο και αυτό συνιστά την απόδειξη ότι η τοπική αγορά αδημονεί για την διοργάνωση του μεγαλύτερου επιμελητηριακού θεσμού του τόπου μας,» είπε  ο κ. Τοψίδης ,o οποίος αναφέρθηκε  στις παράλληλες δράσεις της Alexpo2023 που έχουν σαφή προσανατολισμό στον τομέα του marketing και την εν γένει στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο της Alexpo 2023 το Επιμελητήριο Εβρου συνεργάζεται με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης το οποίο οργανώνει ένα τρίωρο σεμινάριο ψηφιακού μάρκετινγκ και διαφήμισης για επιχειρήσεις με δωρεάν συμμετοχή και απόδοση πιστοποίησης. Το Σεμινάριο θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 13 Μαΐου στον 4ο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών (ΙΝ.ΚΑ.ΔΑ.) και τον Δικηγορικό σύλλογο Αλεξανδρούπολης που διοργανώνουν μια ξεχωριστή εκδήλωση με τον καθηγητή Γεώργιο Ατσαλάκη για το ChatGPT, μια νέα τεχνολογία που βρίσκεται παγκοσμίως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ που θα κάνει παρουσιάσεις σχετικές με το αντικείμενο το μάρκετινγκ .

Επιπλέον, στο πλαίσιο της Alexpo2023 θα αποδοθούν τα χρηματικά έπαθλα στους τρεις διακριθέντες του προγράμματος του Διασυνοριακού Επιταχυντή. Το πρόγραμμα SEA που σχεδιάστηκε από το Επιμελητήριο Έβρου προσφέρει ένα πολύ σύντομο και δομημένο πρόγραμμα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, για έναν σχετικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων και ομάδων με επιχειρηματικό δυναμικό που αδυνατούν λόγω φόρτου να ενταχθούν σε τυπικές δομές όπως οι θερμοκοιτίδες.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι το Σάββατο 13 Μαΐου στις 10.00, στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου θα γίνει διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο κ. Αετόπουλος αναφέρθηκε στους εκθέτες που συμμετέχουν φέτος στην Alexpo2023 τονίζοντας ότι, στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περίπου 110 επιχειρήσεις, που προέρχονται από τους χώρους: -της τεχνολογίας – μέσων επικοινωνίας- marketing,- της εκπαίδευσης,  -της κατοικίας,  του real estate,κ.α ενώ παράλληλα, υπογράμμισε την  συμμετοχή από τα Επιμελητήρια της Περιφέρειάς ΑΜΘ και τόνισε : «φέτος εντάξαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση την θεματική ενότητα alexpo beyond. Πρόκειται για μία αίθουσα στην οποία μπορούν οι εκθέτες δηλώνοντας συμμετοχή να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους καλεσμένους τους.»

Φέτος η έκθεση θα φιλοξενήσει  και τρεις διακεκριμένος σεφ στην ενότητα του Taste of Alexpo. Το Σάββατο ο Βαγγέλης Δρίσκας ,την Κυριακή ο Σταύρος Βαρθαλίτης και την Δευτέρα η Σόφη Ουργαντζίδου. Την Τρίτη θα μαγειρέψουν οι καθηγητές και οι σπουδαστές από το ΙΕΚ μαγειρικής του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι στη 1 η ώρα οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν Εβρίτικο πρωινό.

Πολιτιστικές δράσεις

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΙΟΥ//21.30

Μουσικό Συγκρότημα Εβρίτικη Ζυγιά//Μουσική Παράσταση Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «ΑΚΡΙΤΕΣ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ

  • 14.00-15.00 SKATEBOARD EVENT
  • 21.30-24.00 LOLIPOP//Μουσική Παράσταση

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΙΟΥ//21.30

LES AU REVOIR//Mουσική Παράσταση

ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΙΟΥ

21.00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ STAND UP COMEDY

Δήμητρα Νικητέα/Αλέξανδρος Πασπαρδάνης/Χάρης Νταρζάνος

22.00 ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ// Αλέξανδρος Κεβόπουλος & ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ/Μουσική Παράσταση.

Το ωράριο λειτουργίας της Alexpo 2023 θα είναι καθημερινά 18.00-23.00, πλην της Κυριακής 14 Μαΐου, που η Έκθεση θα ανοίξει στις 13.00 το μεσημέρι.

πηγή: ertnews 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑