Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 4th, 2023 | by fileto

0

«Mama’s Festival» στη Δράμα

ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΝΑ: “ΖΑΚΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ….”

  • Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ με πλήθος δράσεων για την μητέρα και το παιδί

Η πρώτη εκδήλωση του πρωτότυπου «Mama’s Festival», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαΐου, στο πλαίσιο εορτασμού της Γιορτής της Μητέρας, στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Την διοργάνωση του φεστιβάλ έχουν αναλάβει η Περιφέρεια ΑΜΘ, η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικών Πολιτικών και Πολιτισμού της Π.Ε. Δράμας.

Η διεξαγωγή του 1ου «Mama’s Festival» αποτελεί μία σημαντική προσπάθεια απόδοσης φόρου τιμής και αναγνώρισης στο πρόσωπο της μητέρας, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος δράσεων όπως ζωγραφική, κατασκευές με πηλό, μουσική συναυλία, face painting, θηλασμό, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών, graffiti, ποίηση, αφήγηση, zumba, διαδραστικά παιχνίδια και βραβεύσεις.

Σάββατο 13 Μαΐου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11.00 π.μ., στην κεντρική πλατεία του Αγίου Αθανασίου, θα πραγματοποιηθούν δράσεις όπως ζωγραφική με παιδιά, μπαλόνια φεστιβάλ, face painting, παιδιά και πηλός.

Ακόμη, θα γίνουν χειροτεχνίες παιδιών με θέμα την κατασκευή καρτών με αγάπη από τα χεράκια των παιδιών προς τις μανούλες, ενώ η δράση θα πραγματοποιηθεί με την βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου.

Στη συνέχεια, θα γίνει αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών.

Έπειτα, θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: «Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος» από τον φυσιοπαθητικό – Γεροντολόγο Dr Πασχάλη Ηλιόπουλο ND.

Την ίδια ημέρα, στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας, στις 16.45 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Jurassic Pank», στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με Dj, ενώ στις 18.00 μ.μ., θα γίνει συναυλία με μουσικό συγκρότημα της μουσικής ακαδημίας του Μάρκου Φαϊτά «Modern Music Academy».

Στη συνέχεια στις 18.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί βράβευση του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» στο Μουσικό Σχολείο Δράμας.

Την ίδια ώρα, στις 18.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ζωγραφική παιδιών και μητέρων (χωριστά ή μαζί), χειροτεχνίες παιδιών με καπάκια, με θέμα την ανακύκλωση, ενώ η δράση θα πραγματοποιηθεί με την βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας.

Στις 19.30 μ.μ., θα γίνει απόδοση του εμβληματικού ποντιακού τραγουδιού «Η μάνα εν κρύο νερό» από τον Γιώργο Ορφανίδη, τον οποίο θα συνοδεύει στην λύρα ο Χρήστος Μωυσιάδης.

Στις 19.35 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση από πίνακες ζωγραφικής μέσα από πίνακες και βίντεο με την Έφη Ζάννη, και στις 20.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τραγούδια από την Έφη Ζάννη.

Κυριακή 14 Μαΐου

Ακολούθως, την επόμενη ημέρα Κυριακή, στις 11.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί δράση του θηλασμού, βόλτα με καροτσάκια, παραδοσιακά παιχνίδια, και ταμπλό με graffiti από παιδιά.

Στις 17.00 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αρκαδικού, ενώ στις 17.30 μ.μ. θα ακολουθήσει χορός μητέρων με παιδιά, ασκήσεις γυμναστικής με ειδικούς γυμναστές για εκτόνωση και χαλάρωση της μητέρας.

Στη συνέχεια, στις 18.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί βιωματικό αφήγημα από μητέρες, έκτασης μισής σελίδας (π.χ. πολύτεκνη μητέρα, μητέρα με παιδί με αυτισμό, απώλεια μητέρας κτλ).

Τέλος, στις 19.30 μ.μ., θα ακολουθήσει συναυλία με ντραμς με παιδιά και μητέρες της μουσικής ακαδημίας του Μάρκου Φαϊτά «Modern Music Academy».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑