Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 5th, 2023 | by fileto

0

Και πάλι πρόεδρος η Εύη Αθανασιάδου

ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Δράμας, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου, η κα. Εύη Αθανασιάδου επανεκλέχτηκε πρόεδρος, λαμβάνοντας μάλιστα το σύνολο των ψήφων των παρόντων μελών του Συμβουλίου.

Έτσι η κα. Αθανασιάδου, εκλεγμένη με την παράταξη «Πόλη και Ζωή», συνεχίζει στη θέση της Προέδρου της Κοινότητας Δράμας, την οποία άλλωστε κατέχει από την αρχή της τρέχουσας θητείας.

Η διαδικασία των εκλογών σε Συμβούλια Κοινοτήτων προέκυψε μετά από τη ψήφιση νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023.

Σε αυτόν, πέρα από τις αλλαγές για την επόμενη δημοτική περίοδο, αναφέρονταν για την τρέχουσα θητεία πως θα έπρεπε να υπάρξει διαδικασία εκλογής Προέδρου σε όσα συμβούλια Κοινοτήτων, με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων, στις εκλογές του 2019 δεν υπήρξε συνδυασμός που έλαβε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση προήλθε μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές παλαιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τον τρόπο ανάδειξης των Προέδρων των Κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων με ορισμό του συμβούλου του πρώτου κατά σειρά συνδυασμού.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, η κα. Αθανασιάδου ήταν η μοναδική υποψήφια για τη  θέση του προέδρου, ενώ οι σύμβουλοι των δύο άλλων παρατάξεων «Ενώνουμε τη Δράμα» του κ. Μαμσάκου και «Project για τη Δράμα» του κ. Τσιαμπούση, δεν κατέβασαν υποψηφίους.

Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου πραγματοποιήθηκαν επίσης και στην Κοινότητα Σιδηρονέρου, όπου νέος Πρόεδρος αναδείχθηκε ομόφωνα ο κ. Στάθης Τσακιρίδης. Είχε προηγηθεί η παραίτηση από τη θέση του Προέδρου του κ. Δημήτρη Γραμματικού.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑