Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 5th, 2023 | by fileto

0

ΣΤΟΠ σε αλλοδαπούς διακινητές σε Δράμα και Έβρο

Συνελήφθησαν χθες (4-5-2023) το πρωί σε περιοχές της Δράμας και του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας και Αλεξανδρούπολης δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε Επαρχιακή Οδό της Δράμας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν τον έναν δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Επιπλέον όπως προέκυψε το ανωτέρω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

 Στη δεύτερη περίπτωση, στην περιοχή των Φερών Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών συνέλαβαν τον δεύτερο δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι όπως διαπιστώθηκε για το όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 24-4-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, ενώ επιπλέον έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, δύο ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου Δράμας και Φερών Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑