Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 6th, 2023 | by fileto

0

Βελόπουλος καρφώνει ΣΥΡΙΖΑ για τα πετρέλαια Καβάλας

Οξύτατη κριτική και στα τρία μεγάλα κόμματα εξουσία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ άσκησε από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι λίγες μέρες πριν από τις εκλογές τα τρία κόμματα εξουσίας που πτωχεύσαν την Ελλάδα τρομοκρατούν τους Έλληνες πολίτες «και προσπαθούν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό όχι από δόλο αλλά γιατί απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν σκέφτονται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε σκηνοθετημένη την αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση δημοσιογράφου καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατική οργάνωση της 17Ν και τόνισε ότι τα τρία κόμματα εξουσίας δεν μπορούν να βρουν που διαφωνούν.

Τάχθηκε κατά της πώλησης των κόκκινων δανείων σε funds χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή σαν «έγκλημα», ενώ τόνισε ότι στόχος των τριών κομμάτων είναι να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας που είναι η ακρίβεια, τα funds και το ακριβό ρεύμα.

Ο κ. Βελόπουλος τάχθηκε επίσης κατά της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία λέγοντας ότι από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία ζημιωμένος βγαίνει μόνο ο Έλληνας πολίτης, ενώ σημείωσε ότι την ίδια ώρα οι Έλληνες εφοπλιστές μεταφέρουν παράνομα πετρέλαιο από την Ρωσία.

Αναφερόμενος στην οικονομία τόνισε ότι από το 2020 η «Ελληνική Λύση» είχε προειδοποιήσει για την ακρίβεια, ενώ τόνισε πως το 66% των εσόδων προέρχονται από έμμεσους φόρους που έχουν γονατίσει τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν είναι ζητιάνοι και επαίτες μέσα στην ίδια τους τη χώρα για να ζουν με επιδόματα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και στις εξορύξεις στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχουν βρεθεί τα οποία η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αξιοποιηθούν φοβούμενοι τις αντιδράσεις της Τουρκίας. Έφερε ως παράδειγμα την πόλη της Καβάλας όπου σημείωσε πως το κοίτασμα του Πρίνου ανοιχτά της Θάσου θα μπορούσε να ταΐσει όλη την Ελλάδα και ότι ενώ από τη δεκαετία του 1980 φημολογείται συνέχεια ότι το κοίτασμα εξαντλείται, εντούτοις συνεχίζει να δίνει πετρέλαιο, χωρίς όμως ακόμα οι έρευνες για τα νέα κοιτάσματα να έχουν επεκταθεί πέραν των έξι ναυτικών μιλίων.

Προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές θα τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία κάνοντας λόγο για μια απαράδεκτη κατάσταση που θα ζημιώσει τη χώρα μας και για πρώτη φορά μετά το 1912 η Ελλάδα θα μικρύνει ακόμα περισσότερο.

Ερωτηθείς τέλος, για την πρόσφατη δήλωσή του περί νοθείας των επερχόμενων εκλογών ο κ. Βελόπουλος σημείωσε με έμφαση πως η πρότερη κατάσταση της σημερινής κυβέρνησης με τις παρακολουθήσεις δημιουργεί εύλογο προβληματισμό. Ζήτησε μάλιστα να ελεγχθεί από ξένες ανεξάρτητες αρχές και εμπειρογνώμονες το νέο λογιστικό σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτές τις εκλογές για την καταμέτρηση των ψήφων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑