Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 6th, 2023 | by fileto

0

Οι νέοι μαζί με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη

ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού η νεολαία της Ροδόπης αγκάλιασε την υποψηφιότητα αλλά και την αντίληψη του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την πολιτική, την ζωή, την πατρίδα, τη νεολαία και φυσικά τον τόπο μας.

Εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι νέοι από 16 έως 30 χρονών, συγκεντρώθηκαν στο CAFÉ BAR THEATRO σε μία πρωτότυπη συζήτηση που είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε από την αρχή: «Εδώ δεν ήλθα, δεν σας κάλεσα για να σας μιλήσω, όπως κάνουν συνήθως οι πολιτικοί.

Ήλθα για να σας ακούσω και να απαντήσω στα πιο δύσκολα ερωτήματα που μπορείτε να θέσετε, όπως αυθόρμητα βγαίνουν από την ψυχή ή το μυαλό σας. Ήλθα όμως και για να σας αφυπνίσω να ασχοληθέιτε με τα κοινά και να μη τα εγκαταλείπετε στα χέρια ανθρώπων μέτριων, παρτάκηδων ή υστερόβουλων.

Να ξέρετε ότι οι αρχαίοι Έλληνες τους αδιάφορους πολίτες τους ονόμαζαν ιδιώτες.

Από τη λέξη αυτή βγήκε ο αγγλικός όρος IDIOT που θα πει ηλίθιος. Αλήθεια κάτι τέτοιο δεν είναι όποιος αφήνει οι άλλοι να αποφασίζουν γι’ αυτόν χωρίς αυτόν;»

Οι νέοι της Ροδόπης μίλησαν έξω από τα δόντια.

Έθεσαν πολλά και σκληρά ερωτήματα αλλά πήραν σε όλα απαντήσεις αληθινές, χωρίς ταμπού και χωρίς σκοπιμότητες.

Ρώτησαν για την δυσκολία της πολιτικής και για τη διαφθορά ή την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών, για τα Τέμπη, για τα άκρα της Χρυσής Αυγής και τους μπαχαλάκηδες της Αριστεράς, για το εξαντλητικό εξεταστικό σύστημα και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, για την ανεργία και το στρατό για τη Ροδόπη και την Ελλάδα. Η συζήτηση ήταν πραγματικά αποκαλυπτική.

Οι πειστικές, τολμηρές και αποκαλυπτικές απαντήσεις που έδωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για όλα τα θέματα αποκάλυψαν στα μάτια των νεολαίων μία νέα διάσταση της πολιτικής, πιο γνήσια, πιο κοινωνική, πιο ανθρώπινη, πιο πατριωτική που προκάλεσε προβληματισμό αλλά και συνέβαλλε στην απελευθέρωση νέων δυνάμεων αφύπνισης της νέας γενιάς.

«Σας εμπιστεύομαι απόλυτα, τους είπε, διότι όταν έγινε η κρίση στον Έβρο παρατήσετε τα computers και τα κινητά, τον ψεύτικο κόσμο του Διαδικτύου και ήσασταν εθελοντικά εκεί συμπαραστάτες εθελοντές σε έναν αγώνα για την προάσπιση των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Κάθε γενιά έχει δικαίωμα να εκφράσει την εποχή της και εσείς τη δική σας. Εμείς έχουμε χρέος να σας μεταγγίσουμε απλά εμπειρία. Να δυναμώσουμε τα φτερά σας. Εσείς όμως θα αποφασίσετε προς τα που θα πετάξετε. Εσείς θα διαλέξετε προσανατολισμό διδαγμένοι φυσικά από την ιστορία μας….»

Στην συζήτηση παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος αναφέρθηκε στην κοινή διαδρομή, στους κοινούς αγώνες από την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ με τον Ευριπίδη, έναν αυτοδημιούργητο πολιτικό που ξεχωρίζει πανελλαδικά, όπως είπε, αναδεικνύοντας πάντα την ΑΞΙΑ της πατρίδας του της Θράκης και της Ροδόπης.

Η αποκαλυπτική και ουσιαστική αυτή συνάντηση της νέας γενιάς της Ροδόπης με τον εκπρόσωπο της και την πραγματική πολιτική αποτελεί την πιο στέρεη βάση για το μέλλον του τόπου και αναδεικνύει τον παιδαγωγικό και τον οραματικό χαρακτήρα της πολιτικής που ίσως πολλοί να έχουν ξεχάσει.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑