Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 12th, 2023 | by fileto

0

Την κοπάνησε ο διακινητής στη Δράμα, αλλά συνελήφθη

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (11/12-5-2023) σε περιοχές του Έβρου, της Ροδόπης και της Δράμας από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ορεστιάδας και Δράμας, έξι (6) διακινητές, τρεις ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί σε αγροτική οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 25-4-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, το πρωί της ίδιας ημέρας σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί  Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τέταρτη περίπτωση, το ίδιο πρωί σε περιοχή της Δράμας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, ο τρίτος αλλοδαπός διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα του και συνελήφθη.

Επιπλέον προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 5-5-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη πέμπτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Ιάσμου – Διαλαμπής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον δεύτερο ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη έκτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στον οικισμό Φερών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης, Σαπών Ροδόπης, Ορεστιάδας, Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, Ιάσμου Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑