Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 14th, 2023 | by fileto

0

Άσκηση «Λυσίμαχος» με τη συμμετοχή Εθνοφυλάκων

Την τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων φύλαξης ζωτικών εγκαταστάσεων με την επωνυμία «Λυσίμαχος 2023» παρακολούθησε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς .

Οπως ανακοινώθηκε, η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Λευκόγεια Κ. Νευροκοπίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Σε αυτήν μετείχαν στελέχη και Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Δράμας, Καβάλας και Σιδηροκάστρου, του 10ου Συντάγματος Πεζικού (10 ΣΠ).

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης, οι διοικητές της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος και του 10ου ΣΠ συνταγματάρχης Αδάμ Σαρρής, αντιπροσωπεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εν αποστρατεία στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική δραστηριότητα για τον επαγγελματισμό, την υπερηφάνεια, το υψηλό ηθικό και την αποτελεσματικότητα επί του πεδίου, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι είναι έτοιμες, αποφασισμένες και προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν επιτυχώς κάθε πρόκληση που αφορά στη διαφύλαξη και υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑