Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 18th, 2023 | by fileto

0

Εννιά διακινητές στην φάκα της ΕΛΑΣ…

Συνελήφθησαν χθες και προχθές (16 και 17-5-2023) σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Δράμας, εννέα αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το βράδυ στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο βράδυ στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το πρωί σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τρεις διακινητές, διότι εντόπισαν τους δύο να καθοδηγούν πεζή σε προκαθορισμένο σημείο εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες και τον τρίτο να τους επιβιβάζει σε Ι.Χ.Ε. λεωφορείο με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα.

Επιπλέον συνελήφθησαν την ίδια ημέρα στην Αλεξανδρούπολη από τους ανωτέρω αστυνομικούς ακόμη δύο διακινητές, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ήταν συνεργοί του ανωτέρω οδηγού – διακινητή.

Στην τέταρτη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σε Επαρχιακή Οδό της  Δράμας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, ενώ όπως διαπιστώθηκε για το όχημα και τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε έχει δηλωθεί κλοπή την 11-5-2023 και την 19-3-2023 αντίστοιχα, σε αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.

Στην πέμπτη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, Φερών, Παρανεστίου και Τυχερού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑