Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 18th, 2023 | by fileto

0

Το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού γιορτάζει

Αναλαμβάνοντας δράση στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων, και με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, η οποία φέτος γιορτάζεται με τον τίτλο «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», Το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σουφλίου και την εταιρία East-West Grecce συμμετέχει στην δράση «Ανακύκλωση Ενδυμάτων & Υποδημάτων».

Η ευαισθητοποίηση του Δήμου Σουφλίου στο θέμα αυτό το έφερε σε επαφή με την εταιρία East-West Greece, με την οποία τελικά προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την τοποθέτηση 14 κάδων ανακύκλωσης σε ολόκληρο το χωροταξικό εύρος του Δήμου Σουφλίου.

Το όνομα East West συνδέεται διεθνώς με την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και την οικολογική συνείδηση, καθώς και με μια μακρά πείρα των σχεδόν 40 ετών στον τομέα της διαχείρισης μεταχειρισμένων ενδυμάτων. Η εκτεταμένη εμπειρία και ο τρόπος διαχείρισης που εφαρμόζεται από την εταιρία, την καθιστά πρωτοπόρο στον τομέα της. Η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά στη Γερμανία και μετέφερε τη γερμανική τεχνογνωσία στην Ελλάδα με στόχο την εφαρμογή της ορθής διαχείρισης των κλωστοϋφαντουργικών απορριμμάτων και με βασικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει η East West Greece (εγκατάσταση κάδων, συλλογή/μεταφορά, διάθεση προς επανάχρηση και ανακύκλωση), μέσα σε 7 χρόνια (2015 – 2022 ) έχει καταφέρει:

1. να εξυπηρετεί πάνω από 80 δήμους, σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Ιόνιες Νήσους, Στερεά Ελλάδα και Αττική.

2. να εγκαταστήσει ένα πυκνό δίκτυο δύο χιλιάδων ( 2.000 ) κάδων με τους συνεργαζόμενους δήμους σε όλη την Ελλάδα στην προσπάθεια ενίσχυσης της διαλογής στην πηγή.

3. να παρέχει άριστες υπηρεσίες στην αποκομιδή (συλλογή, μεταφορά) και διαχείριση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

4. να συλλέξει 16.000 τόνους μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης/υπόδησης και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων.

Σας περιμένουμε στο μουσείο μας την Παρασκευή 19 Μαΐου και ώρα 19:00 να γιορτάσουμε την Διεθνή Μέρα Μουσείων διαφορετικά φέτος, μαθαίνοντας για την ανακύκλωση! Μας αφορά ΟΛΟΥΣ!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑