Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 27th, 2023 | by fileto

0

Οι ΝεοΠΑΣΟΚοι έφαγαν τον Καστανίδη…

ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΜ-Θ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ

Για «προσωπική προσβολή» σε βάρος του ιδίου κάνει λόγο ο Χάρης Καστανίδης, μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει τη βουλευτική έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης στερώντας την από τον βουλευτή.

«Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται» επισημαίνει ο κ. Καστανίδης.

«Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την απόφασή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης», τονίζει ο Χάρης Καστανίδης σε δήλωσή του, μετά την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κρατήσει τη βουλευτική έδρα στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μείνει ο ίδιος εκτός Βουλής.

Ολόκληρη η δήλωση Καστανίδη:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.

Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑