Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 30th, 2023 | by fileto

0

Γιατί βάφτηκε ροζ η Ροδόπη…

ΤΟ ΕΞΗΓΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου στη Ροδόπη, σχολίασε με ανάρτησή του ο βουλευτής κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο βουλευτής συνόδευσε την ανάρτηση με τέσσερις φωτογραφίες, δύο με τους χρωματισμούς του χάρτη της Ελλάδας από τις ευρωεκλογές του 2019 και 2014, και δύο με τον χρωματισμό σε επίπεδο Ελλάδας και σε επίπεδο δήμων της Ροδόπης από την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Αντικείμενο της ανάρτησης τα όσα απασχόλησαν τον δημόσιο λόγο των τελευταίων ημερών περί των έξωθεν παρεμβάσεων στις προτιμήσεις των εκλογέων της Θράκης.

Ο βουλευτής επισημαίνει πως «το ροζ χρώμα της Ροδόπης δεν έχει απλά ιδεολογικοπολιτικό πρόσημο αλλά και άλλες διαστάσεις που πρέπει κάποτε να αναλυθούν» στρέφοντας ωστόσο τα βέλη της κριτικής του προς «ορισμένους επώνυμους- ανώνυμους μικρόψυχους και ανάλαφρους δημοσιογράφους του κέντρου» που μονοσήμαντα ερμηνεύουν το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του βουλευτή:

«Η ιδιαιτερότητα της Ροδόπης και λιγότερο της Ξάνθης αποτυπώνεται στους δύο πάνω χάρτες με το γκρίζο των ευρωεκλογών, όταν κατήλθε ανεξάρτητο μειονοτικό κόμμα.

Το πρόσφατο αποτέλεσμα της τελευταίας αναμέτρησης αποδεικνύει σαφώς ότι το ροζ χρώμα δεν έχει απλά ιδεολογικοπολιτικό πρόσημο αλλά και άλλες διαστάσεις που πρέπει κάποτε να αναλυθούν.

Εμείς πάντως στη Θράκη χρόνια τώρα δίνουμε πολυεπίπεδη μάχη που δυστυχώς δεν φαίνεται.

Υπερασπιζόμαστε αποτελεσματικά όχι μόνο το παραταξιακό αλλά και το εθνικό συμφέρον, αγωνιζόμενοι ακατάπαυστα για την προστασία της ανοιχτής κοινωνίας που οικοδομήσαμε, από ξένες παρεμβάσεις που προσπαθούν να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω.

Ας μη μιλούν λοιπόν άδικα και μικρόψυχα για τον αγώνα μας ορισμένοι επώνυμοι- ανώνυμοι μικρόψυχοι και ανάλαφροι δημοσιογράφοι του κέντρου.

Λίγος σεβασμός στον ακριτικό Ελληνισμό δεν βλάπτει».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑