Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 30th, 2023 | by fileto

0

Ενημερωτική Ημερίδα για τον Αγριόχοιρο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τον αγριόχοιρο διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 στο Κέντρο Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης Κυνηγών του Συλλόγου στην Κομοτηνή.
Θέμα της ήταν “Αγριόχοιρος, ένα πολύτιμο θήραμα”.
Εισηγητές ήταν:
ο κ. Φωτεινιάς Νίκος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης, με θέμα: “Μέτρα προστασίας, βιοασφάλεια & χειρισμός των θηραμάτων. Η περίπτωση του Αγριόχοιρου”
ο κ. Μπίρτσας Περικλής, Καθηγητής Βιολογίας Άγριας Πανίδας του τμήματος Δασολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής Επιστημονικού της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης με θέμα: “H διαχείριση του αγριόχοιρου στην σκιά της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων”
ο κ. Καραμπατζάκης  Θεοφάνης, Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης με θέμα: “Ασφάλεια του κυνηγού στο κυνήγι του αγριόχοιρου”

Την ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός κυνηγών του Ν. Ροδόπης, οι οποίοι ενημερώθηκαν διεξοδικά από τους εισηγητές για όλες τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων, για τα μέτρα προστασίας και βιοσφάλειας κατά την διαδικασία της θήρας αλλά και για τον ρόλο των κυνηγών και των κυνηγετικών οργανώσεων στην αντιμετώπιση της νόσου. Παράλληλα στο τρίτο μέρος ενημερώθηκαν για τα μέτρα ασφαλείας κατά την θήρα του αγριόχοιρου.

Τέλος ο επιστημονικός συνεργάτης των συλλόγων της Θράκης κ. Πλατής Πέτρος ενημέρωσε για τα στοιχεία κάρπωσης καθώς και την αύξηση του πληθυσμού του αγριόχοιρου στην περιοχή.
 

Στην σύντομη τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Χαλβατζής, αφού ευχαρίστησε τους κυνηγούς που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ημερίδα, τους εισηγητές αλλά και
τα στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης καθώς και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για την άψογη συνεργασία που έχουν, τόνισε την μεγάλη σημασία που δίνει στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των κυνηγών  και ότι αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά εκπαιδευτικών ημερίδων που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα. Τέλος δήλωσε ότι οι κυνηγοί της Ροδόπης είναι έτοιμοι να συνδράμουν, όπως έχουν κάνει πάμπολλες φορές στο παρελθόν,
την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την τοπική κοινωνία στα θέματα προστασίας και ανάπτυξης του φυσικού περιβάλλοντος


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑