Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 31st, 2023 | by fileto

0

Μια Θεσσαλονικιά κάνει θραύση στις Βρυξέλλες

Κάνει τη διαφορά στις Βρυξέλλες τη πρωτεύουσα των πραλινών με αμύγδαλο Παγγαίου

Μια Ελληνίδα κάνει τη διαφορά στη πρωτεύουσα των πραλινών , η Θεσσαλονικιά Artisan Chocolatier Μίνα Αποστολίδη που φτιάχνει τις καλύτερες σοκολάτες με υλικά υψηλής ποιότητας και χρησιμοποιώντας μόνο την κορυφαία Γαλλική σοκολάτα Valrhona παρά την υψηλότερη τιμή της σε σύγκριση με την βελγική Callebaut και τις ελβετικές σοκολάτες.

Φτιάχνει πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιεί στις φρέσκες χειροποίητες δημιουργίες της , καβουρδίζει και καραμελώνει τα αμύγδαλα Φυρανιάς που φέρνει από την Καβάλα, αλατίζει ισορροπημένα τις σοκολάτες της , επεξεργάζεται τα φιστίκια Αιγίνης και τα φρέσκα φρούτα που εισάγει από την Ελλάδα .

Αρωματίζει τις δημιουργίες της με μια παλέτα αρωμάτων και μπαχαρικών που επέλεξε η ίδια από σπάνιους κήπους του κόσμου, κάρδαμο από την Ασία, ροδόνερο από τον Λίβανο ή το Ιράν, ταχίνι από την Ελλάδα κα .

Τα best seller της Μίνας Αποστολίδου αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες είναι οι Λαζούρες (μία συλλογή από πολύ λεπτά φύλλα σοκολάτας) που περιέχουν καραμελωμένα και αλατισμένα αμύγδαλα Καβάλας , η Canvas μια σοκολάτα guanaja 70% με καβουρντισμένα αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης και η Σεχραζάτ μια σοκολάτα με ταχίνι και ξηρούς καρπούς.

Αν βρεθείτε λοιπόν στις Βρυξέλλες φροντίστε να επισκεφθείτε την ολοκαίνουργια σοκολατερί της Μίνας Αποστολίδη «Mina Handmade Chocolates» που βρίσκεται στη οδό Rue du Hameau.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑