Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 31st, 2023 | by fileto

0

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην ΑΜ-Θ

Συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 28 έως και 30-5-2023 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, τέσσερις (4) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 28-5-2023 το βράδυ στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό, διότι εντόπισαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν μια (1)  νάιλον συσκευασία με  μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα τσιγάρο κάνναβης.

Στη δεύτερη περίπτωση, την 29-5-2023 το μεσημέρι στην Ξάνθη,  αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης συνέλαβαν τον δεύτερο ημεδαπό, ο οποίος φέρεται να δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου  “LAIKA” της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης στην οικία του δράστη στην πόλη της Ξάνθης και σε δωμάτιο που ενοικίαζε και χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών σε οικισμό της Ξάνθης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

α) οκτώ (8)  νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 42,1 γραμμαρίων και

β) έξι (6) νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 30,2 γραμμαρίων.

Στη τρίτη περίπτωση, την 30-5-2023 το μεσημέρι σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό, διότι εντόπισαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν ένα (1) πλαστικό κυτίο   με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6,9 γραμμαρίων.

Στη τέταρτη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας συνέλαβαν τον τέταρτο ημεδαπό, διότι εντόπισαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν μια (1) νάιλον συσκευασία με  μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑