Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 2nd, 2023 | by fileto

0

Οι ομπρέλες θα φέρουν φέτος γούρι…

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, με την μακρόχρονη πορεία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και της Βόρειας Ελλάδας, φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου  στην παραλία του Λευκού Πύργου.

To σημαντικότερο ραντεβού του βιβλιόφιλου κοινού με τους συγγραφείς και τους εκδότες, συμβάλει με καθοριστικό  τρόπο στην διάδοση του ελληνικού βιβλίου και  αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για  τους Θεσσαλονικείς και για τους επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή.

Είναι γνωστό ότι οι βιβλιόφιλοι έρχονται να ενημερωθούν για όλες τις σύγχρονες εκδόσεις, να έρθουν σε επαφή με τους Έλληνες συγγραφείς  και να παρακολουθήσουν το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.afisa_festival-2023-forprint.jpg

Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 7 το απόγευμα  έως τις 11 το βράδυ.

Η κορυφαία  αυτή διοργάνωση  είναι αφιερωμένη  σε δύο πολύ σημαντικούς ποιητές:

-στον Ποιητή και ευεργέτη  της Θεσσαλονίκης Γιώργο Βαφόπουλο  (120 χρόνια από τη γέννησή του, 1903-2023) για την προσφορά του  στα Γράμματα και στα πολιτιστικά δρώμενα  της πόλης

– στον Ποιητή Κωστή Παλαμά ( 80 χρόνια από το θάνατό του, 1943-2023 ) για την προσφορά και το μεγαλείο του στα ελληνικά γράμματα.

Συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού &  του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης).

Στην φετινή αφίσα του Φεστιβάλ Βιβλίου οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου έχουν την τιμητική τους. Πρόκειται για μια αναφορά στα μπουρίνια τις βροχές που τόσο αγαπούν τον πολιτιστικό αυτό θεσμό και του φέρνουν όλα αυτά τα χρόνια γούρι!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑