Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 10th, 2023 | by fileto

0

Ντροπή η “βόλτα” ασθενούς από τη Σαμοθράκη!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ statusradio.gr

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής του ταχύπλοου σκάφους που χαρακτηρίστηκε ως «πλωτό νοσοκομείο» και απέκτησε η Σαμοθράκη πριν δύο χρόνια περίπου.

Το σκάφος ύστερα από πολλές μηχανικές βλάβες κατέληξε σε χώρο επισκευής όπου και βρίσκεται επί σειρά μηνών. Η αναγκαιότητά του για το νησί επιβεβαιώθηκε με εμφατικό τρόπο όταν χθες ένας 60χρονος από τη Σαμοθράκη υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και χρειάστηκε να διακομιστεί άμεσα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Το σκάφος του Λιμεναρχείου αδυνατούσε να αναλάβει την διακομιδή και κλήθηκε ελικόπτερο super Puma.

Μετά την επιβίβαση του ασθενούς, το ελικόπτερο παρουσίασε βλάβη και αναγκάστηκε να επιστρέψει στη βάση του στη Λήμνο μαζί με τον ασθενή.

Εν συνεχεία κλήθηκε αεροπλάνο C – 130 που μετέφερε το απόγευμα πλέον τον ταλαιπωρημένο ασθενή στην Αλεξανδρούπολη, ενώ είχε ήδη περιπλανηθεί στο μισό βόρειο Αιγαίο.

«Δεν είναι μόνο η Κως, η Χαλκιδική και η Νέα Μάκρη που βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικαιρότητας για αντίστοιχους λόγους, αλλά και η απομονωμένη Σαμοθράκη που σε λίγες μέρες θα υποδεχθεί και χιλιάδες τουρίστες», σχολίασε ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής Ιατρικής Στέλιος Παναγούτσος.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑