Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 16th, 2023 | by fileto

0

4 περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών

ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ 24ΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (15-6-2023) σε περιοχές του Έβρου, της Καβάλας και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ροδόπης, οκτώ διακινητές, εκ των οποίων επτά αλλοδαποί και μία ημεδαπή, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. λεωφορείο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη και λοιπούς χώρους του οχήματος.

Επιπλέον συνελήφθησαν σε περιοχή του Έβρου ένας αλλοδαπός και μία ημεδαπή οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και όπως διακριβώθηκε είχαν μεταφέρει σε προγενέστερο χρόνο το λεωφορείο σε προκαθορισμένο σημείο, όπου το παρέλαβαν οι παραπάνω διακινητές.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, το απόγευμα στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός διακινητής στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη τέταρτη περίπτωση, το βράδυ στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Ιάσμου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑