Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 13th, 2023 | by fileto

0

Κατσιμίγας: «Αποσύρομαι από επικεφαλής

«Είναι ήδη αργά για τους συνδυασμούς που θα επιθυμούν να διεκδικήσουν την ΠΑΜΘ αλλά ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει», τονίζει – μιλώντας στην «Θ» – ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Κατσιμίγας, αναφερόμενος στις Περιφερειακές Εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο ίδιος, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την πρόθεσή του να μην συμμετέχει σε αυτές ως επικεφαλής, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «κακούς χειρισμούς» και «εμμονή» του ΠΑΣΟΚ από το 2019.

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει «αμηχανία» (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά) για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επιπλέον ο κ. Κατσιμίγας, «κατακεραυνώνει» την επιλογή της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Καβάλας να σχολιάσει αρνητικά την υποψηφιότητα του κ. Παπακοσμά με τον Χρ. Μέτιο και καταλήγει λέγοντας ότι δεν γνωρίζει εάν υπάρξει τελικά κάποιο πρόσωπο που θα διεκδικήσει την θέση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΚΑΒΑΛΑΣ ‘’ΔΙΑΡΡΗΓΝΥΕΙ ΙΜΑΤΙΑ’’ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΟΣΜΑ- Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 60%»

Και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές όμως σύμφωνα με τις δηλώσεις τον Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες, υπάρχει πρόθεση για αμιγώς «πράσινο» ψηφοδέλτιο στην ΠΑΜΘ.

Ο κ. Κατσιμίγας σχολιάζει επ’ αυτού ότι «δεν το παρακολουθώ στενά. Εκείνο όμως το οποίο θέλω να σχολιάσω είναι ότι η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, σχολίασε δυσμενώς την απόφαση του Κώστα Παπακοσμά – ο οποίος υπήρξε και Αντιπεριφερειάχης επί Άρη Γιαννακίδη και υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ το 2019 – ο οποίος κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Μέτιου. Την ίδια στιγμή όμως, σύσσωμο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2019 στην Περιφέρεια, είναι ενσωματωμένο με την διοίκηση Μέτιου. Όχι απλά συνεργάζεται αλλά αποτελεί μέλος της διοίκησης Μέτιου. Τους έφταιξε ο κ. Παπακοσμάς; Καλά έκανε και τους έφταιξε. Είναι πολιτικές επιλογές αυτές, αλλά για αυτούς που συνεργάζονται σήμερα; Δηλαδή, βλέπω από την μια  το ΠΑΣΟΚ να «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» ότι θα κατέλθει μόνο του κ.ο.κ. αλλά εν τοις πράγμασι βλέπω το ΠΑΣΟΚ, να συνεργάζεται και να ταυτίζεται με την Νέα Δημοκρατία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Οπότε τι λέμε και τι πάμε να κάνουμε αυτήν την στιγμή; Και μάλιστα με το νέο εκλογικό σύστημα –αφού δεν υπάρχει απλή αναλογική – η παράταξη που θα κερδίσει θα πάρει το 60%. Επομένως, εάν εγώ λάβω το ποσοστό που έλαβα (το 13%) με νύχια και με δόντια το 2019, θα βγάλω 2 ή 3 συμβούλους. Και να κάνω τι;»

Σε άλλη ερώτηση της «Θ» αναφορικά με το πώς βλέπει να διαμορφώνεται το αυτοδιοικητικό «σκηνικό» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο κ. Κατσιμίγας, απαντά:

«Αν δεν δω διαμορφωμένα τα τελικά ψηφοδέλτια, δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις. Εκείνο που είναι γεγονός, είναι ότι το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Μέτιου ετοιμάζεται πυρετωδώς. Παράλληλα και ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Πιστεύω ότι σίγουρα θα υπάρξει ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ – το οποίο θα κινηθεί στα κλασικά ποσοστά του – ενώ πιστεύω και ότι άλλα ψηφοδέλτια (όπως του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) που κατέβηκαν γιατί είχαν ελπίδες να εκλεγούν, δεν θα υπάρχουν πια. Εκείνο το οποίο με ανησυχεί – εάν θέλετε – λίγο, είναι μήπως υπάρχει κανένα ακροδεξιό ψηφοδέλτιο».

πηγη: Περιφερειακές Εκλογές στην ΑΜΘ: Κ. Κατσιμίγας: «Αποσύρομαι από επικεφαλής – Είναι πλέον αργά για όσους… το σκέφτονται ακόμη» | Thraki.com.gr


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑