Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 26th, 2023 | by fileto

0

Στριμώχνουν λαθρομετανάστες “στου βοδιού το κέρατο”…

Συνελήφθησαν την  Τρίτη και την Τετάρτη  (25 & 26-7-2023) σε περιοχές του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης και της Δράμας από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης και Δράμας οκτώ αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε επτά διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Τρίτης σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους είχε αποκρύψει εντός του ρυμουλκούμενου, μεταξύ των εμπορευμάτων.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. όχημα μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, την Τρίτη  το μεσημέρι σε οικισμό του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φερών ένας διακινητής, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης,  μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι (της Τρίτης) σε Επαρχιακή οδό της Δράμας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε για το όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 25-7-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη πέμπτη περίπτωση, το μεσημέρι της 25 Ιουλίου στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών ένας διακινητής, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο εμπορευμάτων του οχήματος.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο δράστης κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στη έκτη περίπτωση, το απόγευμα της Τρίτης στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν μια διακινήτρια, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη έβδομη περίπτωση, την Τετάρτη 26 Ιουλίου τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικά ποσά, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις επτά υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Τυχερού Αλεξανδρούπολης, Σαπών Ροδόπης, Ξάνθης και Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑