Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 10th, 2023 | by fileto

0

Επίθεση κατά Μέτιου για την Υγεία από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δ. Κλάδης ( υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ.) με τη “Λαϊκή Συσπέιρωση” αναφορικά με την διοίκηση του Περιφερειάρχη, κ. Μέτιου & την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας εν γένει.

Η ανακοίνωση αναλυτικά.

“Δεν έφτασαν τα 4 χρόνια διοίκησης του κ. Μέτιου για να αποδείξει την προθυμία της παράταξής του να λιβανίζει την κυβέρνηση, συνεχίζει και στην προεκλογική περίοδο, με κάθε αφορμή, ελέω και του κομματικού χρίσματος. Αυτό έπραξε και στην προεκλογική φιέστα που έστησε στην Κομοτηνή για να προβάλει το έργο της διοίκησής του στον τομέα της Υγείας.

Για τον κύριο Μέτιο δεν υπάρχει υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση νοσοκομείων, κέντρων υγείας, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων, του ΕΚΑΒ, ουσιαστική  ανυπαρξία δομών για την ψυχική υγεία, για την αποκατάσταση. Κουβέντα δεν βρήκε να πει για την ανάγκη δημιουργίας κέντρου υγείας στα Αρριανά, αλλά για τη μειονότητα προεκλογικά θα θυμηθεί τα μεγάλα λόγια του στυλ «και θάλασσα θα σας φέρω»!!! Κουβέντα επίσης για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης την περίοδο της πανδημίας, που στην περιοχή μας … χάσαμε το μέτρημα με το «άνοιξε – κλείσε» των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων, τις μετακινήσεις προσωπικού από τα κέντρα υγείας στα νοσοκομεία, που έγιναν μιας νόσου με σοβαρές επιπτώσεις στους χρόνια πάσχοντες και άλλους ασθενείς.

Σε συνέχεια της ημερίδας στη Δράμα για την Κοινωνική Πολιτική, ο Περιφερειάρχης επιδόθηκε σε παράθεση παρεμβάσεων στην Υγεία που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ. Αν τα 86 εκατομμύρια για την κοινωνική πολιτική και για 89.000 ωφελούμενους αποδείχθηκαν ψίχουλα, τα 63 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο του πληθυσμού της Περιφέρειας (570.000) που με καμάρι ανακοίνωσε ως χρηματικό ύψος των παρεμβάσεων για την Υγεία σε βάθος τετραετίας είναι πολύ απλά … μεγάλη κοροϊδία και στάχτη στα μάτια του λαού.

Για όλα αυτά ο κ. Περιφερειάρχης, όπως και οι λαλίστατες δήθεν «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις, άλλες που μέχρι χθες συνδιοικούσαν (ΠΑΣΟΚ), άλλες που στήριζαν την κυβέρνηση της ΝΔ της οποίας είναι και μέλη (Περιφερειακή Σύνθεση) και άλλες που στήριξαν τα μεγάλα, κρίσιμα και σημαντικά μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο όπως έπραττε το κόμμα τους (ΣΥΡΙΖΑ) στη βουλή, δεν βρίσκουν κουβέντα να πουν”, καταλήγει η ανακοίνωση.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑