Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 18th, 2023 | by fileto

0

Διακινούσε με κλεμμένο SUV 10 λαθρομετανάστες

 Συνελήφθησαν προχθες (16-8-2023) σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, επτά διακινητές, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Δ.Χ.Φ. όχημα και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι σε περιοχές της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τρεις δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς – διακινητές να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε δύο έτερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που οδηγούσαν ένας αλλοδαπός – διακινητής και ένας άγνωστος συνεργός τους ο οποίος διέφυγε και αναζητείται, καθόσον μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα συνολικά δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, οι οδηγοί των οχημάτων μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισαν την πορεία τους αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά το ένα όχημα ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης, επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη του.

Παράλληλα το άλλο όχημα αφού προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προκαλώντας υλικές ζημιές, συνέχισε την πορεία του και ακινητοποιήθηκε  πλησίον οικισμού της Ροδόπης, ενώ ο οδηγός – διακινητής τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για τα οχήματα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί αντίστοιχα κλοπή την 4 και 8/8/2023 σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής, καθώς επίσης έφεραν και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Επιπλέον ο αλλοδαπός – διακινητής επέδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των Αλβανικών Αρχών.

Στη τρίτη περίπτωση, το απόγευμα στην Εθνική οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 Στην τέταρτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα στην Επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Φαναρίου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου ο τέταρτος αλλοδαπός διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στην πέμπτη περίπτωση, το βράδυ στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι ανωτέρω αστυνομικοί συνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, δύο ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑