Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 28th, 2023 | by fileto

0

Νέο περιστατικό με σύλληψη μεταναστών από ιδιώτη

Ένα νέο βίντεο, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, δείχνει πολίτες να «συλλαμβάνουν» τέσσερις μετανάστες στον Έβρο.

Οι συγκεκριμένοι «σερίφηδες» φαίνονται σε βίντεο που έχει ανεβάσει ο ένας, να έχουν αιχμαλωτίσει 4 μετανάστες, τους οποίους αποκαλεί «επενδυτές».

Το βίντεο έχει διαγραφεί από το προφίλ του συγκεκριμένου άνδρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά κυκλοφορεί ακόμη από άλλους χρήστες που τον καταγγέλλουν. Μάλιστα, μάλλον δεν πρόκειται για τους μόνους μετανάστες, αφού ο ίδιος λέει πως έπιασε «άλλους 4 καλούς επενδυτές» και αναρωτιέται «πού είναι οι Αρχές».

Όπως λέει, τους «συνέλαβε» επειδή μπήκαν παράνομα στη χώρα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Νέο σοκαριστικό βίντεο με ακροδεξιούς αυτόκλητους «σερίφηδες» να έχουν αιχμαλωτίσει και να έχουν χτυπήσει μετανάστες στον Έβρο είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται, το αποτρόπαιο περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά πρόκειται για μια κατάσταση η οποία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Και το ερώτημα είναι, τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές και η δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν αυτά τα δίκτυα που θέλουν να επιβάλουν το νόμο της Άγριας Δύσης, που αιχμαλωτίζουν ανθρώπους και υποκινούν σε μίσος.

Έστω και τώρα, οι αρχές και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά.

Οι αποτρόπαιες πράξεις αρπαγής και παράνομης κράτησης είναι βαριά εγκλήματα που στρέφονται τόσο κατά του ανθρώπου όσο και κατά της πολιτείας. Ταυτόχρονα, το ελληνικό ποινικό δίκαιο διαθέτει ένα πλέγμα διατάξεων για την αυστηρή δίωξη των ρατσιστικών εγκλημάτων.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή της σε αυτά τα φαινόμενα. Διαφορετικά, ο κ. Γρυσπολάκης θα είχε ήδη αποπεμφθεί από τη θέση του Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μετά το ρατσιστικό του παραλήρημα και τη «συμπαράσταση» που εξέφρασε στους αυτόκλητους «σερίφηδες».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑