Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 12th, 2023 | by fileto

0

Απατεώνες πήραν από ηλικιωμένους 60 χιλιάρικα…

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών στις περιοχές της Ορεστιάδας και της Καβάλας ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους, που διαπράττουν τηλεφωνικές απάτες, σε ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα, ως προς την μεθοδολογία τους, οι δράστες, καλούν τηλεφωνικά τους ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους. Στο τηλέφωνο μπορεί να παρεμβαίνουν και άλλοι συνεργοί τους, οι οποίοι παριστάνουν τα εν λόγω συγγενικά πρόσωπα, με στόχο να γίνουν περισσότεροι πειστικοί.

Ακολούθως, αφού καταφέρουν να πείσουν τους παθόντες, είτε τους υποδεικνύουν συγκεκριμένο σημείο για να αφήσουν τα χρήματα, είτε μετέβαιναν στις οικίες τους, προκειμένου να τα παραλάβουν.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις το τελευταίο 48ωρο, εξαπατήθηκαν δύο ηλικιωμένες σε περιοχές της Ορεστιάδας και της Καβάλας, όπου άγνωστοι τους απέσπασαν συνολικά  60.550 ευρώ.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑