Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 8th, 2023 | by fileto

0

Η Έλενα Σώκου στο γραφείο πρωθυπουργού στη Β. Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο Επιμελητήριο Καβάλας, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Μάρκο Δέμπα, και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, κα. Μαρία Καραμπουρνιώτη και κ. Λευτέρης Κουκουτίνης, με την Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού Βόρειας Ελλάδος, κας. Έλενας Σώκου και τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού και πρώην Υπουργό, κ. Γιώργο Καλαντζή.

Σε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση τέθηκαν τα θέματα της ολοκλήρωσης και βελτίωσης των υποδομών στις οδικές πύλες εισόδου (Νυμφαία, Κήποι), της σιδηροδρομικής σύνδεσης Εμπορικό Λιμάνι Καβάλας – Τοξότες, καθώς και την πορεία της σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Καβάλα, της ολοκλήρωσης των έργων για τους κάθετους άξονες, ενώ τέθηκε το θέμα της επιπλέον ενίσχυσης πόρων των χρηματοδοτικών εργαλείων, για τις επιχειρήσεις της Α.Μ.Θ., καθώς και της  επαναφορά του ευνοϊκού μέτρου της επιδότησης του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις μας.

Θετική ανταπόκριση και υποστήριξη των θέσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας στις διεκδικήσεις του, υπήρξε από το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα που αφορούν τη προώθηση του τουρισμού στην περιοχής μας και τέθηκαν προτάσεις προώθησης της κρουαζιέρας και των  τουριστικών διαδρομών στην πόλη της καβάλας, διερευνήθηκε η δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης με εταιρείες lowcost, δίνοντας έμφαση στη σύνδεση με την Αθήνα καθώς και συγκεκριμένες χώρες, όπως η Πολωνία, και τέλος συζητήθηκε η δυνατότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης των καταστηματαρχών με στόχο τη καλύτερη και ποιοτικότερη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα συνεχίσει την ουσιαστική συνεργασία με τους φορείς της Καβάλας  με συνέπεια και διεκδικητικότητα,  προκειμένου να προωθηθούν τα αιτήματα του επιχειρείν της περιοχής μας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑