Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 4th, 2024 | by fileto

0

1,5 εκατ. ευρώ για ναυαγοσώστες η Αλεξανδρούπολη;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΠΟΥΚΗ

Στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, ενάντια στους εργαζόμενους και τα συμφέροντα των πολιτών που καλούνται να βάλλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προχωρά ο δήμος Αλεξανδρούπολης, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους η δημοτική αρχή «εκχωρεί ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες και αρμοδιότητες του Δήμου σε ιδιώτες, στέλνοντας τον υπέρογκο λογαριασμό στους Δημότες». Σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ ήδη τρεις σημαντικές υπηρεσίες του δήμου έχουν εκχωρηθεί σε ιδιώτες με τα ποσά της ανάθεσης να είναι αυξημένα ακόμα και κατά 350% σε σχέση με την προηγούμενη εκχώρηση! «Πρόκειται για μία πρακτική απαράδεκτη, επιζήμια για τους Δημότες», υπογραμμίζουν οι εργαζόμεενοι.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης, η οποία βήμα-βήμα εκχωρεί ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες και αρμοδιότητες του Δήμου σε ιδιώτες, στέλνοντας τον υπέρογκο λογαριασμό στους Δημότες.

Αρχικά, παρέδωσε σε ιδιώτη με απόφαση (19 Δεκεμβρίου 2023) της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) του Δήμου την συντήρηση και λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Το ποσό της ανάθεσης ήταν αυξημένο κατά 350% σε σχέση με την προηγούμενη εκχώρηση. Στη συνέχεια, εκχώρησε σε ιδιώτη την Παροχή Υπηρεσιών Ναυαγοσωστικής Κάλυψης Πολυσύχναστων Παραλιών και οριοθέτηση αυτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τα έτη 2023-2024, έναντι του ποσού του 1.515.136,66 ευρώ με Φ.Π.Α.

Σήμερα, προχωράει σε Διακήρυξη για την Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών Συντήρησης Χώρων Πρασίνου, Κατασκήνωσης και Κοιμητηρίων του Δήμου για τα έτη 2024-2025 συνολικής αξίας 537.633,43 ευρώ με Φ.Π.Α.Δείτε ακόμη:

Οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε ιδιώτες, καταδεικνύουν πώς η Δημοτική Αρχή κινείται μεθοδικά προκειμένου ολοένα και πιο σημαντικές υπηρεσίες του Δήμου να περάσουν στον έλεγχο των ιδιωτικών συμφερόντων, με τους Δημότες να πληρώνουν το «μάρμαρο».

Πρόκειται για μία πρακτική απαράδεκτη, επιζήμια για τους Δημότες, επωφελή μόνο για τους ιδιώτες. Ταυτόχρονα, πρόκειται για μία πολιτική εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης που απαξιώνει το προσωπικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου, με απώτερο στόχο, όπως αποδεικνύεται, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης όφειλε να διεκδικήσει την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού από την Κεντρική Διοίκηση σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και όχι να επιλέγει το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων χωρίς δεύτερη σκέψη που απλόχερα «προσφέρει» η κεντρική κυβέρνηση. Οι λύσεις των ιδιωτών είναι πρόσκαιρες και αυξανόμενα δαπανηρές για τους δημότες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παραμένει σταθερή στην προάσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης για εμμονή στις ιδιωτικοποιήσεις και την καλεί να σεβαστεί τα συμφέροντα τόσο των εργαζομένων όσο και των Δημοτών που πλήττονται βάναυσα από τις επιλογές της.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑