Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 26th, 2024 | by fileto

0

Η απάντηση του Λιμενικού για το παιδί ΑμεΑ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, στην οποία φαίνεται ένα παιδί με ειδικές ανάγκες να ταξιδεύει σε γκαράζ πλοίου, επειδή δεν υπάρχει ράμπα για να μετακινηθεί σε ασφαλές χώρο.

Το απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή Καβάλας – Θάσος, με το παιδί να μένει στο γκαράζ, μέσα στη ζέστη, για 45 λεπτά επειδή δεν υπήρχε ράμπα για ΑμεΑ.

Στη φωτογραφία, φαίνεται η μητέρα του παιδιού που κάθεται μαζί του στην λίγη σκιά που τους παρέχει η σκάλα στο γκαράζ του πλοίου.

Για την εικόνα αυτή μίλησε στο OPEN ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Αλεξίου, λέγοντας:

«Προσφέρθηκε στην οικογένεια να μεταφερθεί το κοριτσάκι αυτό επάνω, με τη συνδρομή του ειδικού καθίσματος φορείου που υπάρχει στα πλοία.

Η οικογένεια αρνήθηκε, δεν το ήθελε αυτό.

Τους φέρανε νερά, αναψυκτικά, καφέδες, καρέκλες να καθίσουν, τους πρόσφεραν και τη δυνατότητα να τους μεταφέρουν σε άλλο σημείο που είναι στεγασμένο και ειπώθηκε από την μητέρα πως θα ήθελαν να καθίσουν λίγο στον ήλιο.

Υπήρχε ένας άνθρωπος του πληρώματος καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδιού δίπλα τους, τους βοήθησαν να κατέβουν στον προορισμό τους και τους ευχαρίστησαν. Η εικόνα αυτή είναι από κάποιο τρίτο άτομο, τα πραγματικά περιστατικά ήταν αυτά. Αυτά έγιναν γνωστά κατόπιν διερεύνησης ενώ και από την οικογένεια δεν έγινε κάποια καταγγελία για το συμβάν».

Ο κ. Αλεξίου επισημαίνει πως «είναι σε διαβούλευση με όλους τους φορείς, νομοθετική πρωτοβουλία, για να τοποθετηθούν πλατφόρμες ή ασανσέρ ή αναβατόρια με πλατφόρμα, όχι με καρεκλάκι, για να μην βγαίνουν οι άνθρωποι από τα δικά τους καρεκλάκια»..


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑