Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 27th, 2024 | by fileto

0

Δεν πήγαν στο μνημόσυνο του δωρητή της Κομοτηνής

ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Απογοητευτική (για να μην πούμε εξοργιστική) ήταν η εικόνα στον Ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας το πρωί της Τετάρτης, για το μνημόσυνο του ευεργέτη της Κομοτηνής Νικόλαου Ζ. Παπανικολάου, που πραγματοποίησε η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία, η εκκλησία ήταν σχεδόν άδεια, με ελάχιστους πιστούς να παρευρίσκονται στο μνημόσυνο, καθώς και ελάχιστοι ήταν εκείνοι που άκουσαν την ομιλία του π. Δημήτριου Βασιλειάδη για τον ευεργέτη, που άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη στην πόλη, παρακαταθήκη όμως που ποτέ αυτή δεν κατάφερε να εκτιμήσει, πόσο μάλλον να αξιοποιήσει.

Το κύριο πρόβλημα όμως, και το έχουμε αναφέρει και παλιότερα, είναι πως η απουσία από το μνημόσυνο δεν θα ήταν τόσο κατάφωρα προσβλητική, αν δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με την αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας τόσο για τον ίδιο τον Παπανικολάου, και ακόμα περισσότερο για το ίδρυμα και το όραμα που αυτό εκπροσωπεί.

Θέλαμε να ελπίζουμε ότι το πρόσφατο ενδιαφέρον που υπήρξε για τον Παπανικολάου, θα ταρακουνήσει κάπως τα λιμνάζοντα νερά του Ιδρύματος, όμως κρίνοντας από την αυθόρμητη ανταπόκριση στο μνημόσυνο του, μάλλον το βότσαλο στη λίμνη θα είναι το μοναδικό, και μετά θα χαθεί και αυτό.

Πηγή : www.paratiritis-news.gr [ https://www.paratiritis-news.gr/gnomes/i-komotini-xechna/ ]


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑