Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 2nd, 2024 | by fileto

0

Ο Μπένος δείχνει Μητσοτάκη για τον Έβρο!

  • Ο Σταύρος Μπένος, ζητά το πρόγραμμα «ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ» ότι πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό, διότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος, είπε ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Εμφάνιση σε φόρουμ και του πρώην υπουργού, δημάρχου και προέδρου του Διαζώματος αλλά και υπεύθυνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποκατάσταση πληγέντων από φυσικές καταστροφές στην χώρα μας…όπως η Εύβοια!

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μπένος με την ιδιότητα του προέδρου του Διαζώματος έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του «ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ»…

Ο πρόεδρος λοιπόν του Διαζώματος (!) έκανε λέει έκκληση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσουν γρήγορα το τοπίο στον Έβρο, όπως το έκαναν στη Θεσσαλία, για να προχωρήσει το πρόγραμμα αποκατάστασης ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές το περσινό καλοκαίρι (ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ).

Αυτή την έκκληση λέει, απηύθυνε ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κατά την ομιλία του στο συνέδριο με θέμα «Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία», που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Μπένος είπε ότι το πρόγραμμα «ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ» πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό, διότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εγκριθεί.

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε δύο όπλα στα χέρια μας που είναι η πρώτη φάση του Masterplan, μετά από δημόσια διαβούλευση, και η εγκεκριμένη Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) και σημείωσε: «Πρέπει να ξέρουμε τους πόρους του προγράμματος. Η Περιφέρεια θα δώσει περίπου 15.000.000 ευρώ, δεν μπορεί να δώσει παραπάνω, δεν έχει να δώσει παραπάνω, ούτε μπορούμε να στερήσουμε πόρους από άλλα προγράμματα».

Επισήμανε την ανάγκη να ενταχθεί στο Πρόγραμμα η ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ορμένιο.

Είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί σε δύο επίπεδα, στις υποδομές και τις πολιτικές και ανέφερε ως παράδειγμα την πολιτική για το δημογραφικό λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στον Έβρο.

Επίσης, θεωρεί αδιανόητο να μη συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το μεταφορικό και ενεργειακό ισοδύναμο, γιατί όπως είπε, είναι πολύ υψηλό στην περιοχή το κόστος το ενεργειακό και το μεταφορικό.

«Το πρώτο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τις προθέσεις της, με τις πολιτικές στις υποδομές και τη χρηματοδότηση, διότι δεν μπορούμε να φτάσουμε στη συγκρότηση του Προγράμματος αν δεν γίνει αυτό, είναι δύσκολο να γίνει η πρόσκληση, χωρίς αυτή την κυβερνητική δέσμευση», υπογράμμισε ο κ. Μπένος.

Είμαι ένας εθελοντής είπε σε συνέντευξή του

Μεταξύ άλλων, ερωτήθηκε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο, με την ιδιότητα του Προέδρου στο Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ που έχει αναλάβει το σχεδιασμό και του “ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ” και για τη σχέση του με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, μετά τη διένεξή τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης στη Δαδιά:

“Για μένα δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα. Το λέω κατηγορηματικά. Ποτέ. Ούτε υπάρχει. Ούτε δικαιούμαι να υπάρχει.

Εγώ δεν έχω κάποια θεσμική ιδιότητα, είμαι ένας απλός εθελοντής. Πιστεύω ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος και θα είμαι χρήσιμος όταν δεν γίνω μέρος ποτέ κανενός προβλήματος. Και δεν θέλω.

Είδατε ότι εγώ σιώπησα απολύτως και σιωπώ, γιατί για μένα έχει προτεραιότητα η περιοχή, το πρόγραμμά της και σέβομαι απόλυτα τις τοπικές κοινωνίες και τους αιρετούς. Άρα για μένα ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει κανένα πρόβλημα“.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑