Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 9th, 2021 | by fileto

0

Σύλληψη 3 αλλοδαπών διακινητών στη Θράκη

Συνελήφθησαν χθες (8-11-2021), σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην επαρχιακή οδό Ανθοχωρίου – Θρυλορίου Ροδόπης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε θαμνώδη έκταση, προκαλώντας φθορές σε πινακίδα σήμανσης, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Από το τροχαίο τραυματίσθηκαν τρεις διακινούμενοι, οι οποίοι μαζί με τον διακινητή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 26-10-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Θυμαριάς) , αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αξιωματούχους της FRONTEX πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός συνέχισε την πορεία του οδηγώντας επικίνδυνα και ακολουθήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων.

Ακολούθως το όχημα κινήθηκε σε επαρχιακή οδό όπου τελικά ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου της FRONTEX, καθόσον όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Δαδιάς – Λουτρών, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Επισημαίνεται ότι και οι τρεις διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, Τυχερού και Φερών Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑